Brzydki zapach z pyszczka szczeniaka

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Brzydki zapach z pyszczka szczeniaka

Cześć!

Piszę do was, bo niedawno zamieszkał ze mną mały jack russell – to 2-miesięczna suczka, której z pyszczka „jedzie kiełbasą”...

Na początku myślałam, że tam, gdzie była wcześniej, po prostu ją nią karmili, ale odkąd jest u mnie, je tylko karmę, a nic się nie zmieniło...

W środę idziemy do weterynarza, ale czy w międzyczasie macie może jakieś pomysły, o co może chodzić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Haha Marine ^^ dam ci znać ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Odrobaczanie też nie może czekać. Trzeba to zrobić jak najszybciej. Ludzie, którzy nawet nie wiedzą, z czym ich sunia jest zmieszana, a mimo to ją rozmnażają, to wszystko, tylko nie osoby poważne. No ale cóż, nie jesteśmy tu po to, żeby o tym gadać. Miłego wieczoru :-)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, jeszcze jej nie odrobaczałam, mam ją dopiero od tygodnia, więc czekałam na wizytę u weterynarza ;)

Nie, sami nie wiedzieli, z czym ich suczka jest zmieszana!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie odrobaczyłeś małej? Właściciele nawet nie wiedzą, co to za mieszanka u ich suczek?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, Wizyta u weterynarza już za nami! Mała waży 1,3 kg i czuje się świetnie! Jej nieświeży oddech to wina robaków, więc zaczynamy leczenie!!! Co do jej pochodzenia – tata to rasowy Jack Russell, a mama to mieszaniec, przy czym właściciele nie wiedzieli z czym. Pani weterynarz jednak to rozgryzła: mała ma w sobie coś z chihuahua, co widać po kształcie czaszki i oczach. Przesłodka!!!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cindaille, jeśli Twoja kuleczka jest taka jak moja w wieku 2 miesięcy, to będziesz jej szczotkować dziąsła, bo miała tylko 4 biedne małe ząbki... hehe ;-)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za wasze odpowiedzi!

Miałam już wcześniej dwa szczeniaki, owczarka niemieckiego i mojego nieżyjącego już labradora, ale nigdy czegoś takiego nie czułam!!!! A teraz, jak tylko mała chce się poprzytulać, to aż odrzuca, bo tak strasznie czuć ten zapach!!!

Kupiłam jej nawet miętowy sznur do zabawy, ale w ogóle jej nie podszedł^^

Może to faktycznie przez zęby?

Dobra, dam wam znać, co powie weterynarz!!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Spróbuj myć zęby swojemu szczeniakowi :) tak czy siak, jest przesłodki ^^

Przetłumaczony francuski
    Célineo
    Célineo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ropień zęba też... Możliwości jest całe mnóstwo.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć.

Mój futrzak też ma czasem brzydki zapach z pyszczka. Mój weterynarz powiedział mi, że to się zdarza – to flora bakteryjna, która często się rozwija, gdy wyrzynają się mleczaki. Ale podpytaj swojego weterynarza, bo to może być coś innego.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 15

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post