Dziwne zachowanie z ukochaną przytulanką

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Próbuję zrozumieć, dlaczego Fiona tak się „zachowuje” ze swoją przytulanką. Kilka dni temu dostała nową maskotkę i od tego czasu zachowuje się przy niej naprawdę dziwnie.

Dziwne zachowanie z ukochaną przytulanką

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

70 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Moja poprzednia króliczka miała ciążę urojoną, porobiły jej się torbiele na sutkach... I niestety nawet te wszystkie koszty nie wystarczyły, żeby ją uratować.

Ale spokojnie Tshika, uspokoję Cię – u suczek zazwyczaj nie dochodzi aż do czegoś takiego!

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jak dawno temu miała cieczkę? Przyjmuje się, że ewentualna ciąża urojona może wystąpić tak od dwóch do dwóch i pół miesiąca po cieczce.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

Tak, znam to! I wygląda to bardzo podobnie. Zadzwoń do swojego weterynarza, bo to może sprawić, że trzeba będzie przesunąć termin zabiegu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, właśnie to samo chciałem napisać! Uważaj na ciążę urojoną.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie, jeszcze nie jest wysterylizowana, zabieg mamy w piątek.

Podpytam o to weterynarza w piątek, zobaczymy co mi powie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli chowa go pod kołdrą, to faktycznie można odnieść wrażenie, że traktuje go jak zdobycz (podobnie jak zakopywanie kości w ogrodzie), ale mi się wydaje, że ona bierze go raczej za swoje dziecko, skoro jest przy nim taka wyluzowana (nawet jak robisz zdjęcie). W każdym razie to nic dziwnego, nie martw się – moja poprzednia sunia też tak miała. Mogę Ci powiedzieć, że jeśli ma w zwyczaju rozszarpywać pluszaki, to z tym pewnie zrobi to samo XD.

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Zgłoś

No i co ta Fiona wyprawia? Czy ona jest wysterylizowana? Jeśli nie, to może to ciąża urojona? Sprawdź, czy nie pojawiło się mleko. Buziaki, Tshika

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ma 4 lata i nie wiem, czy miała wcześniej jakieś mioty. Nie potrafię odróżnić, czy traktuje to właśnie jak swoje „dziecko”, czy raczej jak zdobycz.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Może po prostu traktuje go jak takiego „dzidziusia do ochrony”. Pozwól jej na to, z czasem jej to przejdzie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć!!

Ile ona ma lat?

Wiem, że moja poprzednia sunia też tak robiła. Weterynarz powiedział mi wtedy, że nawet jeśli nigdy nie miała szczeniaków, to możliwe, że traktuje go jak swoje dziecko.

Z tym że trwało to tylko chwilę – po jakimś czasie i tak go w końcu rozszarpała ^^

Przetłumaczony francuski
  • 70 komentarzy na temat 70

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post