Jeden z moich psów zjadł prezerwatywę

C
Chri06 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, w środę rano zorientowałem się, że jeden z moich Jacków połknął prezerwatywę. Od tego czasu obserwuję ich stan i wypróżnienia. Nie mają żadnych objawów, ale za nic nie mogę znaleźć tej prezerwatywy w kupie.

Ile czasu zazwyczaj zajmuje psu wydalenie ciała obcego?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, mój 3-miesięczny szczeniak owczarka australijskiego właśnie połknął zużytą prezerwatywę. Nie wiem, co robić i bardzo się boję. Macie jakieś rady?

Dobry wieczór,

Najprostszym rozwiązaniem – a mówię to z własnego doświadczenia, bo jeden z moich psów też kiedyś połknął ciało obce – jest podanie mu miski jedzenia. Chodzi o to, by treść pokarmowa otoczyła ten przedmiot, co ułatwi jego wydalenie wraz z kałem. Oczywiście mówimy tu o miękkim ciele obcym, które nie jest toksyczne i nie grozi uszkodzeniem narządów wewnętrznych.

Dla własnego spokoju skontaktuj się z weterynarzem dyżurnym. Numer powinieneś uzyskać, dzwoniąc do swojej przychodni weterynaryjnej – zazwyczaj jest podawany na automatycznej sekretarce jako numer alarmowy.

Ryzyko jest niewielkie, ale biorąc pod uwagę rozmiar Twojego pieska, przedmiot może mieć drobne trudności z wyjściem i nieco się „przyblokować”. Obserwuj kupy i jeśli nie zauważysz szybkiego wydalenia, konieczna będzie wizyta u weterynarza.

Cóż, nasze psiaki nie zawsze bywają glamour...

Przetłumaczony francuski
    L
    Lulu06 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Mój 3-miesięczny szczeniak owczarka australijskiego właśnie połknął zużytą prezerwatywę. Nie wiem, co robić i bardzo się boję. Czy mają Państwo jakieś rady?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Miała swój etap na skarpetki mojego faceta 😇 ojej, jak ja ją kocham, tę moją małą! Świetnie uczy mojego chłopa, żeby bardziej po sobie sprzątał 🥳

Przetłumaczony francuski
    Loup Blanc
    Loup blanc Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Lol, dokładnie tak! Trzeba grzebać w kupach! No cóż, prawie każdy z nas przez to przechodził, co nie? Nie ma w tym żadnego wstydu! Po prostu mało to przyjemne, powiedzmy sobie szczerze 😁 Mój partner musiał kiedyś przynieść kupę do domu, żeby odtworzyć mini płytę główną – nasza mała zjadła część słuchawek i brakowało mikrofonu! Powiedzmy, że to go zmotywowało, żeby zacząć lepiej sprzątać swoje rzeczy! (ahhh, uwielbiam moją sunię! 🤗 W godzinę udało jej się zrobić to, o co ja walczę od 4 lat!) 😂 Wiesz, co ci teraz zostało – niech mu opędzluje jednostkę centralną 😁
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Lol, dokładnie tak! Trzeba grzebać w kupkach! Cóż, prawie każdy z nas przez to przechodzi, co nie? Nie ma się czego wstydzić! To po prostu mało przyjemne, powiedzmy sobie szczerze 😁 Mój partner musiał przynieść kupę do domu, żeby odtworzyć taką mini „płytę główną” – nasza mała zjadła kawałek słuchawek i brakowało mikrofonu! Powiedzmy, że to go zmotywowało do lepszego sprzątania swoich rzeczy! (Ahhh, uwielbiam moją sunię! 🤗 W godzinę udało jej się zrobić to, co ja próbuję osiągnąć od 4 lat!) 😂
    Przetłumaczony francuski
    Loup Blanc
    Loup blanc Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Na zdjęciach...

Trzymaj się, a tak jak wspomniano wyżej, dobry przepis może Ci pomóc

Przetłumaczony francuski
    C
    Chri06 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki wszystkim za rady, które zastosuję już przy ich najbliższych posiłkach :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Myślę, że to po prostu wyjdzie naturalną drogą razem z kupą. Obserwuj uważnie stan ogólny psiaka i sprawdzaj odchody.

Doskonale rozumiem Twój niepokój – nasza, jak była szczeniakiem, dorwała w lesie prezerwatywę (ach, ta kultura niektórych ludzi!), na szczęście od razu jej to wyjęłam z pyszczka, ale to był czysty fart, nie da się wszystkiego upilnować!

Powodzenia i trzymajcie się! 😉

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Artykuł weterynaryjny o ciałach obcych w przewodzie pokarmowym: http://www.vetrepro.fr/article-veterinaire-72-5-les-corps-etrangers-digestifs

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Małe kawałeczki jabłka (bez pestek) na przekąskę 👌 też będą bardzo dobre.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 18

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post