Mój pies opróżnia na mnie gruczoły okołoodbytowe...

Nonom
Nonom Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Mam 8-letnią suczkę rasy Jack Russell i od kilku tygodni zmagam się z powracającym problemem...

Za każdym razem, gdy biorę ją na ręce, moje ubrania nadają się tylko do namaczania i prania. Moja sunia ciągle opróżnia gruczoły okołoodbytowe, kiedy tylko się na mnie rozluźni.

Nie rozumiem, dlaczego robi to tylko przy mnie – na dłuższą metę staje się to naprawdę uciążliwe.

Z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

14 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Nonom
    Zgłoś

Tak, to śmierdzi jak zgniła ryba i właśnie po tym się zorientowałam, że chodzi o gruczoły.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mocno to czuć?

Jesteś pewien, że to na pewno gruczoły okołoodbytowe, a nie jakiś inny problem?

Pies nie opróżnia gruczołów świadomie, czyszczą się one same tylko podczas załatwiania potrzeb. Myślę, że wizyta u weterynarza pozwoli ustalić przyczynę.

Przetłumaczony francuski
    Nonom
    Zgłoś
    Nie, jeszcze nie. Najpierw chciałem/am podpytać, czy komuś z Was już się to zdarzyło.
    Przetłumaczony francuski
    Tosca17
    Tosca17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie mam pojęcia, czy konsultowałeś się już z weterynarzem?

Przetłumaczony francuski
  • 14 komentarzy na temat 14

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post