Moje sunie jedzą obok misek
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Sposób na to, żeby posiłek stał się nieco bardziej „zabawowy”...
Dzień dobry,
Chcę Cię uspokoić – moje robią dokładnie to samo!!! Mam 5-letnią suczkę, która bierze karmę do pyszczka, kładzie ją na ziemi i dopiero wtedy zjada! Niedawno wzięliśmy szczeniaka; przez pierwsze dni mała jadła normalnie z miski, ale odkąd zobaczyła, że starsza tak robi, zaczęła wynosić chrupki dalej, żeby je zjeść! Próbowaliśmy już wielu rzeczy ze starszą (maty, obniżanie obu misek itp.), ale nic nie pomaga!
Życzę powodzenia i jeśli kiedykolwiek znajdziesz rozwiązanie, chętnie sama z niego skorzystam!!! Lool
Próbowaliście położyć im jakąś matę pod spód, jak jedzą?
Chodzi mi o to, czy jedzą na kafelkach? Bo może im być po prostu zimno w łapki! lol!
Wiem, to brzmi głupio, ale mój pies robił dokładnie to samo... Tylko że on wynosił karmę granulka po granulce z kuchni aż na dywanik w przedpokoju!! Kładł je tam i dopiero zjadał, oczywiście brudząc przy tym wszędzie dookoła! haha!!
W końcu daliśmy mu dywanik pod samą miskę i zaczął jeść tuż obok niej, na tym dywaniku, ale wciąż nie bezpośrednio z miski. No ale było o tyle lepiej, że miał krótszą drogę do pokonania niż do przedpokoju, więc i mniej karmy gubił po drodze!
LOOOL!
Mój pies też wywala je na podłogę i je jak „prosiak” lol, a ja mu wtedy spokojnie mówię: „Przestań jeść jak prosiak! Jedz ładnie” i on mnie rozumie 🤪
No ja też ^^
Mój pies jest naprawdę dziwny x)
Też nie mam pojęcia, jak to zmienić, a przecież on wcale nie boi się miski – jak mu wrzucę kawałki mięsa czy sera, to od razu się na nie rzuca
Aha, okej ^^ Widzę, że nie tylko ja tak mam! Od razu mi raźniej! lol.
No tak, normalnie prosto na podłogę! :O
Nie mam pojęcia, jak to ogarnąć! To jest strasznie irytujące!
10 komentarzy na temat 10