Szczeniak sika 20 razy dziennie

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Około 2 tygodnie temu do naszej rodziny dołączył mały szczeniak jack russell.

Ma 2 miesiące i 3 tygodnie.

To mój pierwszy pies, więc nie wiem, czy to normalne, chociaż podejrzewam, że coś jest na rzeczy.

W ciągu dnia sika z dwadzieścia razy, jeśli nie więcej! Załatwia się co 15-20 minut, chyba że akurat śpi. W nocy jednak nie mamy tego problemu, sika wtedy najwyżej od jednego do trzech razy.

Czy spotkaliście się kiedyś z takim problemem?

Z góry dzięki za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Célineo
    Célineo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dwa miesiące to dobry wiek na adopcję... Naprawdę!

I ta ilość siuśków wcale mnie nie dziwi ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Maksymalnie 50 ml na każde 500 g masy ciała psa na dobę.

Przykładowo, pies ważący 25 kg powinien wypić maksymalnie 2,5 l wody w ciągu 24 godzin.

Pamiętaj też, że zapotrzebowanie na wodę zależy w dużej mierze od jego diety.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mnie to osobiście nie niepokoi...

Ale opinia weterynarza nigdy nie zaszkodzi.

Szczeniaki do adopcji dopiero w wieku 3 miesięcy... taaa, jasne... większość przecież idzie do nowych domów w wieku 2 miesięcy, co nie?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wziąłem go od osoby prywatnej i tak, faktycznie po namyśle stwierdzam, że był bardzo młody jak na adopcję.

Pije rzeczywiście sporo, ale nie wiem, czy to jest proporcjonalne do jego wielkości. A tak właściwie, to ile wody powinienem dawać szczeniakowi dziennie?

Myślałem właśnie, żeby jutro zadzwonić do weterynarza, bo zaczynam się już naprawdę martwić, a poza tym jest to jednak dość uciążliwe!

Przetłumaczony francuski
    Dog4ever
    Dog4ever Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Szczeniak sika częściej niż dorosłe psy, ale 20 razy... to wydaje się zdecydowanie za dużo! Skąd go adoptowałeś? Bo zazwyczaj szczeniaki trafiają do nowych domów dopiero w wieku 3 miesięcy^^ Może kupiłeś go z miejsca, w którym były już jakieś choroby...! Bo normalnie maluchy załatwiają swoje potrzeby co około 2 godziny. A tak przy okazji, ile wody pije w ciągu dnia? Inne możliwe przyczyny to:

– Jest chory

– Jest zestresowany

Lepiej skonsultuj się z weterynarzem, bo nigdy nic nie wiadomo!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To zupełnie normalne, nie martw się.

Ucz go czystości powoli, krok po kroku.

W tym wieku cały jego organizm nie jest jeszcze w pełni rozwinięty i sprawny.

Wszystko, co wchodzi, musi też wyjść :-)

Przetłumaczony francuski
  • 16 komentarzy na temat 16

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post