W jakim wieku Wasz Jack przestał rosnąć wzwyż?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, wszystko jest w tytule – kiedy Wasz JACK przestał rosnąć na wysokość?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    8 kg to całkiem spora bestia. Moja waży prawie 5 kg w wieku 5 miesięcy, ale ma dosyć krótkie łapki. Skoro ma już swoją pierwszą cieczkę, myślę, że jej wzrost wzwyż powoli dobiega końca. Uwielbia ze mną spacerować, a kiedy mówię, że biegniemy, to aż pęka z radości. Na razie nie bawimy się w canicross, bo jest jeszcze za młoda, ale mamy to w planach.
    Przetłumaczony francuski
    Maloludo
    Maloludo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki, mój 14.12 skończy 8 miesięcy, waży 8,7 kg i ma 34 cm wzrostu. Biega 40 minut dziennie, uprawiamy razem canicross, a w niedziele biegamy przez godzinę – uwielbia to :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedzi. MALOLuDO, Twój Jack jest przeuroczy.

😁

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Jack Russell Terriery to psy ras małych, co oznacza, że ich docelowa waga w wieku dorosłym wynosi zazwyczaj od 5 do 6 kg, a wzrost w kłębie mieści się w granicach 25–30 centymetrów.

Ze względu na swoje niewielkie gabaryty, Jack Russell Terriery rosną dość szybko i osiągają swój docelowy wzrost już w wieku około 3 lub 4 miesięcy. Są to psy rozwijające się stosunkowo wcześnie, dlatego w momencie adopcji ich wzrost kostny jest już niemal zakończony. Mimo to musisz bardzo uważać na dietę Twojego szczeniaka w tym kluczowym okresie – jeśli będzie jadł zbyt dużo, istnieje ryzyko otyłości. Z drugiej strony dbaj o to, by dostawał odpowiednie porcje, tak aby uniknąć niedoborów żywieniowych.

Jeśli wydaje Ci się, że rozwój Twojego szczeniaka przebiega nieprawidłowo, nie wahaj się skonsultować z weterynarzem, aby sprawdził, czy z Twoim pupilem wszystko w porządku.

Miłego dnia,

Irène

Przetłumaczony francuski
    Maloludo
    Maloludo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój, gdy miał około 7 miesięcy

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post