Wskakuje na nią, ale nie dochodzi do złączenia

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, chciałabym się czegoś dowiedzieć. Moja suczka widuje się z psem od 4 dni.

Przez pierwsze dwa dni nic się nie działo, w ogóle nie pozwalała mu na siebie wejść.

W trzecim i czwartym dniu już mu pozwala, ale pies zostaje na niej tylko przez 30 sekund i zaraz schodzi. (To był jej 12. i 13. dzień cieczki).

Czy trzeba jeszcze poczekać, żeby doszło do złączenia, czy może na krycie jest już za późno?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

Misanthrope w dużej mierze odpowiedział już na Twoje główne pytanie...

Pies i **** nie zawsze muszą się „skleić” podczas krycia. Wystarczy, że u suczki nie wystąpią odpowiednie skurcze przy wprowadzaniu członka przez samca i do „zakleszczenia” nie dojdzie. Nie oznacza to jednak, że nie zostanie ona zapłodniona.

Druga sprawa – w momencie, gdy suczka zaczyna odrzucać samca, oznacza to, że „ten właściwy moment” już minął...

Jeszcze taka refleksja z mojej strony: czy na pewno dobrze przemyśleliście wszystkie konsekwencje? Jedno krycie, dwa miesiące ciąży, a potem co najmniej 3 miesiące z całą gromadką, za którą trzeba być odpowiedzialnym na każdym kroku... Do tego dochodzą możliwe komplikacje w ciąży, przy porodzie i kwestia socjalizacji szczeniaków...

To sporo kosztuje i wymaga ogromnego zaangażowania.

Powodzenia z przyszłą mamą! W razie potrzeby zaglądaj do nas i pisz śmiało, ale pamiętaj, że Twoim najlepszym sojusznikiem jest weterynarz!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To, że nie doszło do „skleszczenia”, wcale nie oznacza, że sunia nie jest w ciąży! Możesz zrobić USG już od 21. dnia ciąży! Żeby mieć pewność, możesz spróbować dopuścić je do siebie jeszcze za 2 i 4 dni. Z owulacją u suczek jest tak samo jak u nas – to nie jest nauka ścisła!
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Lepiej było się porządnie doinformować wcześniej niż teraz. Trzeba będzie zrobić USG, żeby sprawdzić, czy się udało i ile będzie maluchów, ale nie wiem dokładnie, od którego dnia. Czy wiesz też, że żeby legalnie rozmnażać psa, trzeba mieć zarejestrowaną hodowlę? Wydaje mi się, że trzeba to zgłosić do urzędu jako dział specjalny produkcji rolnej...
    Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post