Krostka na nosie mojego psa

Louis_cam
Louis_cam Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, piszę tutaj, bo potrzebuję porady w związku z pojawieniem się... sama nie wiem czego na nosie mojej suni. Trochę się martwię. Nie bardzo wiem, co robić, więc będę wdzięczna za wasze wskazówki. Raz pisnęła, kiedy byłam odwrócona tyłem, dokładnie tego samego dnia, w którym zauważyłam tę zmianę na jej nosie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. 🙏

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Dobrze byłoby wiedzieć, od jak dawna Pani sunia ma tę krostkę, czy pojawiła się ona nagle, czy stopniowo, i czy na ciele występują też inne zmiany. Pomogłoby to w ustaleniu możliwych przyczyn.

Przyczyn pojawienia się krostki u psa może być bowiem wiele: może to być zwykłe ukąszenie owada, choroba skóry (np. ropne zapalenie skóry), pasożyty, alergia, a nawet nowotwór. Dlatego ważne jest, aby obserwować tę zmianę w najbliższych dniach, ale najlepiej będzie skonsultować się z weterynarzem.

Choć pojawienie się krostki nie musi być powodem do niepokoju, mimo wszystko warto udać się do lekarza weterynarii, aby mógł on dokładnie zbadać Pani sunię.

Miłego dnia,

Marthe

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No to ugryzienie brzmi w takim razie logicznie, niebezpieczne mrówki albo gąsienice też mogą poparzyć psu nos

Przetłumaczony francuski
    Louis_cam
    Zgłoś

W jakim regionie mieszkasz?

Na południu..

Przetłumaczony francuski
    P
    Piotr06 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W jakim regionie mieszkacie?

Przetłumaczony francuski
    Louis_cam
    Zgłoś

Od jak dawna to ma? Może to tylko jakieś ugryzienie.

Nie mam pojęcia, zauważyłam to dopiero dzisiaj. Wcześniej tego nie miała..

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Od jak dawna to trwa?

Może to po prostu jakieś ugryzienie.

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post