Dlaczego mój pies często robi „ukłon”?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
U mnie dokładnie tak samo, zawsze brałem to po prostu za zwykłe przeciąganie się, czasem połączone z wielkim ziewnięciem. Widać wyraźną różnicę między tym a zaproszeniem do zabawy, bo wtedy ewidentnie widać, że chce poszaleć i dochodzi do tego cała ta ekscytacja.
Ja też mam u siebie te przeciągania tylnych łap, czasem robi to nawet schodząc z łóżka, co wygląda dość komicznie lol (dwie przednie łapy na podłodze, jedna tylna w górze, a druga jeszcze na łóżku), do tego robi koci grzbiet i tak fajnie wyciąga szyję...
Nie, nie sądzę, żeby zapraszał mnie do zabawy, bo kiedy przyjmuje tę pozycję, nie merda ogonem, a czasem po prostu tak jakby „opada” i kończy w pozycji leżącej.
To rzeczywiście jest pozycja zapraszająca do zabawy
Mój też tak często robi. To wygląda na takie „zaproszenie” do wspólnej zabawy albo po prostu chce w ten sposób zwrócić na siebie moją uwagę.
Moja sunia robi tak każdego ranka – to taki sposób na przywitanie się? Też się tak przeciąga. To przyjazna poza, ale weź pod uwagę, że może to być również oznaka bólu brzucha.
8 komentarzy na temat 8