Gulka na bliźnie po sterylizacji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

moja labradorka została wysterylizowana 17 lipca. Z powodu obrzęku miała robione dwie punkcje (27 i 29 lipca), a 1 sierpnia 2015 roku zdjęto jej szwy.

Przyjmowała preparat Extranase (substancja czynna: bromelaina) na ten obrzęk. Od 1 sierpnia w okolicy blizny wciąż ma gulkę, która nie znika mimo stosowanego leczenia.

Czy ktoś z Was spotkał się już z takim problemem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    No to skontaktuj się ze swoim weterynarzem, może to jakaś reakcja po operacji.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

nie, to nie boli

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie wiem, czy to podobny przypadek, ale kiedy sterylizowałam Lunę, to tydzień później przy bliźnie pojawiła się taka kulka. Od razu poleciałam do weterynarza, bo bałam się, że to jakaś reakcja albo że coś jest nie tak. Pani weterynarz powiedziała mi, że mała musiała się podrapać w bok i zrobił się stan zapalny. Trzeba było zrobić punkcję, żeby ściągnąć płyn i uniknąć infekcji.

Więc moja jedyna rada: poradź się swojego weta ;)

Szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej małej :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak jak Angeline, radzę skontaktować się z weterynarzem i uważnie obserwować tę opuchliznę. Czy to go boli?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, wiem, że kiedy sterylizowałam moje kotki, miały lekkie zgrubienie na bliźnie i było to zupełnie normalne, ale po 6 dniach nie jestem pewna, czy to nadal jest okej. Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z weterynarzem, żeby o to dopytać...

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post