Guzek na głowie mojego psa

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Chciałam się podpytać, bo mój pies ma taką jakby kuleczkę na głowie.

Czy to normalne? Jeśli tak, to skąd to się wzięło? Sunia na pewno się nie uderzyła, a przy dotykaniu czy lekkim naciskaniu w ogóle jej to nie boli.

Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi.

Zaczynam się już naprawdę poważnie niepokoić.

Pa

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór, moja suczka dalmatyńczyka ma taką gulę na głowie... Ma to już od co najmniej 3 dni i wcale nie wygląda na to, żeby to znikało.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Czy ten guzek jest duży? Bo jeśli jest mały, to nic groźnego. Mój pies ma dwa małe guzki, takie około 5 mm, i na wierzchu jest mały strupek. Byliśmy u weterynarza i powiedział, że to nic poważnego i żeby tego nie drapać, tylko po prostu zostawić 🙂
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Może nie warto od razu biec do weterynarza, bo niektóre rasy psów mają po prostu taką wypukłość z tyłu czaszki – taka ich budowa. U psów w typie labradora jest to jak najbardziej możliwe. Zanim umówisz wizytę, zadzwoń do swojego weterynarza, zapytaj go o zdanie i opisz mu całą sytuację :) Ale jeśli ta kulka jest w innym miejscu niż tył czaszki, to wtedy faktycznie może to być nieco bardziej niepokojące.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Okej, dzięki. Umówię się do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Może wrzucisz jakąś fotkę? Uważaj, bo to może być cysta albo guz, a to może się zmieniać i rosnąć. Najlepiej będzie, jak pójdziesz z tym do weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Szybko do weterynarza!!

To może być guz...

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post