KATASTROFA! 4-miesięczny Obelix dorwał się do gigantycznego worka karmy

Jeuveuetreautop
Jeuveuetreautop Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!!!!

Ratunku!

Obelix

4 miesiące

Znalazł... a właściwie to włamał się do stodoły, gdzie schowana była jego karma!!! Wielki worek!!

Udało mu się wdrapać na stos drewna,

zrzucił worek,

otworzył go

i...

zjadł nie wiadomo ile tej karmy... jak przyszłam, to miał taką winną minę... w każdym razie

co robić?

Zastosować mu teraz głodówkę? Mam mu jutro nic nie dawać do jedzenia???

Jeszcze nie było kupy!! Mam nadzieję, że wszystko będzie okej.

Pffff, ale stres...

Dzięki wielkie za wszystko!!!

POMOCY OBELIX

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

@dundeemaya, kim był Hulk?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    W przypadku ras olbrzymich to jest coś, co naprawdę trzeba brać pod uwagę. Hulk odszedł w wieku zaledwie 5 lat przez skręt żołądka, chociaż nie robił nic szczególnego (żadnego biegania czy szaleństw). U Olafa wszystko wprowadziliśmy od razu, jak tylko się pojawił: jedzenie = spanko przez co najmniej 2 godziny. Żeby nie marnować mu całego dnia, dostaje jeść tylko wieczorem i potem ma czas na ścisły odpoczynek (choć słyszałem też, że dzielenie posiłków na mniejsze porcje ogranicza ryzyko). U innych psów też warto o tym pamiętać, choć może trochę mniej. Nie daje się przecież pełnej michy przed canicrossem czy innym wysiłkiem. Po dużym posiłku z suchej karmy, która pęcznieje w żołądku, lepiej zapewnić psu spokój, bo brzuch jest wtedy naprawdę mocno wypełniony.
    Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Obelix zdecydowanie zasługuje na swoje imię

Trafna uwaga kelinda 😂

Tak tylko z ciekawości – czy skręt żołądka zdarza się często?

To tak zupełnie serio pytanie...

Przetłumaczony francuski
    K
    Kelinda Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Obelixe zdecydowanie zasługuje na swoje imię! Mam nadzieję, że dobrze to przetrawi i nie będzie żadnych problemów. Powodzenia!

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Tak, dziś wieczorem i jutro rano głodówka

Jeśli faktycznie zjadła za dużo, może wymiotować. Bądźcie czujni, bo jako typowy labrador pewnie spróbuje to wszystko zjeść z powrotem w kilka sekund 😄

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Znawcy pewnie powiedzą Ci więcej, ale moim zdaniem nie panikuj – skończy się pewnie tylko na solidnej niestrawności! W końcu to tylko jej własna karma, jej jedzenie. Jeśli jutro będzie się czuła dobrze, to znaczy, że wszystko jest w porządku. A jeśli nie, to zrób jej 24-godzinną głodówkę, żeby na spokojnie przetrawiła tę gigantyczną ucztę! 🤣😁
    Przetłumaczony francuski
  • 16 komentarzy na temat 16

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post