Mała kuleczka na skórze mojego psa?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, mój pies ma na szyi coś w rodzaju dość twardej kuleczki tłuszczu. Jest bardzo mała, ale i tak dość mocno się o nią martwię. Miał już kiedyś coś podobnego, ale wtedy weterynarz powiedział, że samo przejdzie. Tym razem jednak tak się nie stało.

Nie piszę tutaj po to, żeby usłyszeć, że powinnam udać się do weterynarza, bo sama o tym wiem... Chciałabym po prostu zapytać, czy Wasze psy miały kiedyś coś podobnego? A jeśli tak, to jak się tego pozbyliście?

Czekam na Wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Benji62 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, byłam u mojej weterynarz z Benjim. Powiedziała mi, że to nic poważnego i że w środku jest po prostu ropa. Sama to teraz usuwam, dezynfekuję i wyciągam wszystko po kolei.
    Przetłumaczony francuski
    Djulie27
    Djulie27 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Wiem, że ten post jest już stary, ale i tak spróbuję zasięgnąć informacji.

Jestem właścicielką dwóch biszonów w wieku 9 i 10 lat. Moja starsza sunia, która wciąż jest w dobrej formie, ma na grzbiecie (w okolicach zadu) i nad jednym pazurem coś, co wygląda jak kawałek tkanki z białą kropką. Zauważyłam, że kuleje, więc umówiłam nas na jutro do weterynarza, bo dzisiaj nie było już możliwości konsultacji. Rok temu miała usuwaną taką kulkę, która mocno urosła na zadzie. Miała wtedy zaplanowane usuwanie kamienia nazębnego i przy okazji zauważyłam u weterynarza, że ta zmiana się powiększyła, więc usunęliśmy ją za jednym razem, żeby oszczędzić jej kolejnej narkozy. W każdym razie, rok temu to był typowy guzek pod skórą, a teraz to wygląda jak narośl przyczepiona do samej skóry. Nie udało mi się zrobić wyraźniejszego zdjęcia. Półtora tygodnia temu kąpałam moją sunię (szampon ten co zwykle) i ją strzygłam. Teraz, gdy idzie wiosna, zastanawiam się, czy to mogą być jakieś insekty... Poza tym mała czuje się dobrze. Przy tamtym guzku powiedziano mi, że to nowotwór łagodny, ale samo słowo „nowotwór” mnie przeraża. Czy Wasz zwierzak miał już kiedyś coś podobnego?

Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Od początku tego wątku u każdego psa wygląda to na coś innego. Dlatego odpowiedź, którą weterynarz da jednemu, nie będzie taka sama dla drugiego.

Jeśli „bardzo” się tym martwicie, idźcie do swojego weterynarza!

Nie da się postawić diagnozy na podstawie zdjęcia, a tym bardziej bez niego...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Guzków i cyst są dziesiątki i każdy z nich może mieć zupełnie inną przyczynę! Ale dla dobra Twojego psiaka lepiej od razu pokazać to weterynarzowi. Lepiej skonsultować się wcześniej, niż potem zmagać się ze złośliwym nowotworem skóry, który potrafi rozwijać się błyskawicznie! W 90% przypadków to zmiana łagodna, która będzie wymagała jedynie krótkiego leczenia albo usunięcia laserem!
    Przetłumaczony francuski
    S
    Sophiechipie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, moja 3-letnia suczka yorka ma taką samą, dość twardą kuleczkę itp... Co powiedział Wasz weterynarz? Bardzo się tym martwię!

Przetłumaczony francuski
    A
    Aurelieo Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

oto zdjęcie Kikiego
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Oto zdjęcie Kikiego

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Cześć, właśnie zauważyłam to samo u mojego psiaka – to mieszaniec buldoga francuskiego z biszonem, straszny słodziak... Nie wiem tylko, od jak dawna to tam jest, dopiero córka mi na to zwróciła uwagę. Czy moglibyście mi jakoś pomóc? Na ten moment nie mogę go zabrać do weterynarza, dlatego proszę was o radę. Dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja suczka ma to samo i też zaczynam się już martwić.

Czy dostaliście już jakąś odpowiedź od weterynarza?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 18

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post