Mała kuleczka na skórze mojego psa?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Wydaje mi się, że piszesz o moim shar pei. Faktycznie, mój pies miał zgrubienia na skórze... najpierw jedno, potem dwa, a po chwili zrobiło się ich już ze dwadzieścia na całym ciele (najpierw na plecach, potem na szyi i głowie). Na początku wyglądało to jak zwykła pokrzywka. Nic go nie swędziało. Do tego doszły problemy z równowagą i ataki padaczkopodobne... (wszystko to w ciągu zaledwie kilku tygodni). Po zrobieniu tomografii okazało się, że mój psiaczek ma guza mózgu i nowotwór skóry. Te guzki na ciele, które na początku nie wyglądały na nic groźnego, z czasem zrobiły się czerwone... W Twoim przypadku to tylko kilka zmian i widzę, że nie rozwijają się one tak szybko. Mimo wszystko radzę Ci udać się do weterynarza dermatologa!
Niedawno odszedł pewien shar pei, miał takie guzki pod skórą... To nie wyglądało tak jak u Twojego psa, więc nie panikuj (od razu), ale chodzi o to, że każdą taką zmianę trzeba bardzo uważnie obserwować.

18 komentarzy na temat 18