Rekonwalescencja po kastracji i powrót do wody

Pyurb
Pyurb Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Wracam do Was, bo mam kilka pytań. Mój pies Fidel został wykastrowany dwa dni temu. Na razie wszystko jest w porządku. Chociaż Fidel trochę się nudzi, bo nie może biegać, rana powoli się goi i w ogóle jej nie liże.

Mieszkamy obecnie w Meksyku i tutejsi weterynarze mają nieco luźniejsze podejście niż u nas. Mój weterynarz powiedział mi, że już 2 dni po zabiegu pies może wrócić do swojego normalnego trybu życia. Zazwyczaj chodzimy z Fidlem na długie spacery, na których spotyka inne psiaki i czasem bawi się z nimi dość ostro. Wet twierdzi, że to żaden problem, ale wydaje mi się, że to trochę za szybko na pełną aktywność przy gojącej się ranie. Co o tym sądzicie?

Druga sprawa: mieszkamy nad samym morzem i tutaj też weterynarz stwierdził, że Fidel może wejść do wody już za 3 dni. Ten termin również wydaje mi się podejrzanie krótki... Ile Waszym zdaniem powinniśmy odczekać z kąpielami w morzu, żeby nie ryzykować infekcji albo tego, że rana będzie się gorzej goić?

Z góry dzięki za pomoc! :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Hejka

Myślę, że te 15 dni przed powrotem do wody, nawet jeśli to woda morska, to naprawdę lepsze wyjście... W przypadku Oxane planuję zapewnić jej spokój przez prawie miesiąc (skoro to suczka) – czyli tylko spokojne spacery i żadnego pływania.

Mizianko dla Fidela

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Trudno powiedzieć, ale dla pewności na Twoim miejscu jeszcze bym poczekał, zanim pozwolisz mu się kąpać.
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post