Śpiochy w oczach
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Chyba już wiem, co jest przyczyną tego łzawienia,
Przez te upały uchylam okno w samochodzie (tylko trochę, nie tak na oścież jak na filmach, haha)
Nie sądziłem, że to może powodować te wycieki
Dzień dobry, dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
W takim razie będę mu przemywać to solą fizjologiczną, a jeśli się nie poprawi, pójdziemy do weterynarza :)
Mój pies też ma teraz ten problem – oczy mu łzawią bardziej niż zwykle, a patrząc na Twoje zdjęcia, nawet mocniej niż Twojemu.
Przemywam mu je specjalistycznym płynem do przemywania oczu (z lekkim środkiem odkażającym), bo jest lepszy niż zwykła sól fizjologiczna – trochę dezynfekuje.
Osobiście nie szedłbym z taką drobnostką do weterynarza, na razie bym tylko przemywał i obserwował sytuację. Jeśli się pogorszy, wtedy do weta.
Przez te upały mój psiak szuka chłodu i kładzie się w warsztacie, tam gdzie jest jakiś przewiew. A przeciąg w połączeniu z kurzem to prosta droga do łzawiących oczu.
Twój też kładzie się w przeciągach, żeby się trochę schłodzić?
Cześć!
Sól fizjologiczna też będzie super! Do przemywania
i żeby trochę nawilżyć oko.
Przy takiej pogodzie jest gorąco, kurz, pyłki – to wszystko im nie służy.
Wizyta u weterynarza na pewno nie zaszkodzi, żeby rzucił na to okiem.
Dzień dobry,
U nas też sól fizjologiczna...
Czy mierzyliście temperaturę?
W każdym razie tak, koniecznie weterynarz, żeby nie podejmować żadnego ryzyka.
Oto zdjęcia
Tak, myślę, że jutro zabiorę go do weterynarza
Więc do tego czasu przemywać mu oczy solą fizjologiczną?