zimne uszy

D
Danat Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć

Moja 16-miesięczna sunia od 3 dni jest taka osowiała i ma zimne uszy. Pije więcej niż zwykle i cały dzień tylko leży.

Mokrą karmę jeszcze zjada, ale suchej już w ogóle nie chce.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może najlepiej będzie mimo wszystko zadzwonić do weterynarza i podpytać go o zdanie? Choć wydaje mi się, że to najprawdopodobniej cieczka, nie mogę ci tego potwierdzić na sto procent...

Przetłumaczony francuski
    D
    Zgłoś
    No wiem, mnie też to zdziwiło. Przeprowadziłam się 3 miesiące temu i tam, gdzie mieszkałam wcześniej, można było wpadać w każde popołudnie bez żadnych zapisów, a tutaj wszystkie trzy lecznice przyjmują tylko na umówione wizyty. Wygląda na to, że Hurka czuje się dzisiaj lepiej – pije już trochę mniej i ma większą ochotę na zabawę ze swoją kumpelą Iniwa. To jeszcze nie jest szczyt formy, ale trzeba przyznać, że kończy jej się właśnie cieczka. Ostatnim razem zachowywała się podobnie, bo nie pozwalam jej samej biegać tam, gdzie by chciała.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Myślę podobnie jak Kayouwiro – weterynarz, tak jak każdy inny lekarz, potrafi odróżnić sytuację, która wymaga natychmiastowej reakcji, od czegoś, co może poczekać. To właśnie weterynarz będzie najlepiej wiedział, co z tym wszystkim zrobić. Trzymajcie się i dużo zdrówka dla psinki – daj nam koniecznie znać, gdy tylko będziesz mieć jakieś wieści.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Weterynarz, który przyjmuje TYLKO na umówione wizyty? Słabo to wygląda... Może lepiej pójść do kogoś innego...

Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do nich i wyjaśnił całą sytuację (oraz to, od jak dawna to trwa). Powiedzą Ci, czy możesz coś zrobić w oczekiwaniu na wizytę (jeśli uznają, że to nic poważnego), czy masz przyjechać od razu. W każdym razie u mojego weterynarza właśnie tak to działa.

Jeśli nie dadzą Ci terminu w ciągu najbliższych 10 dni, po prostu idź do innego.

Przetłumaczony francuski
    D
    Zgłoś

Okej, dzięki, tylko problem w tym, że u nas trzeba się wcześniej umawiać na wizytę, ostatnim razem czekałem aż 10 dni.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Najlepiej byłoby pójść do weterynarza. Mniejszy apetyt i to, że ona więcej pije, to u psów oznaka infekcji. Do tego, jeśli jest taka osowiała. To nie musi być nic poważnego, ale lepiej, żeby obejrzał ją weterynarz.
    Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post