Czy mój maltańczyk jest za duży?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej, mój maltańczyk waży 9 kg i ma 35 cm wzrostu. Czy to normalne? Z góry dziękuję za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

15 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Trzeba by też zobaczyć, jakiej ona jest wielkości, ale wydaje mi się, że to może być dość problematyczne przy potwierdzeniu do księgi wstępnej.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Ptie30 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam 16-miesięczną suczkę maltańczyka, rasową, ale bez rodowodu. Moja sunia waży 7,5 kg... Czy myślicie, że taka waga będzie problemem przy staraniu się o wpis do księgi wstępnej? Dzięki!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Widziałem zdjęcia Twojego psiaka i moim zdaniem jest spory jak na 10 miesięcy, ale jeśli już więcej nie urośnie, to normalnie powinien zmieścić się w wzorcu rasy.
    Przetłumaczony francuski
    X-Bibichou-73
    X-bibichou-73 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Hmm, nie mam pewności, czy ten biszon to faktycznie czysta rasa, bo one nie powinny ważyć więcej niż 4-5 kg. 9 kg wydaje mi się strasznie dużo!! No chyba że ma naprawdę sporą nadwagę... buziaki dla Twojego biszona :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Kurczę, nie wiem, czego ostatnio szukałem, ale chyba coś mi się pokręciło w tym, co pisałem.

Maltańczyk nie powinien przekraczać 25-26 cm w kłębie, żeby mieścić się we wzorcu rasy. To tyle, jeśli chodzi o wymiary.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No nieźle, 11 kilo! Jeśli to pies rasowy, to naprawdę niesamowite. Zaraz powiesz, że często zdarzają się psiaki większe niż przewiduje norma. Mój właśnie do nich należy, a wcześniej miałam berneńczyki – mama Malyce ważyła 60 kg, a jej córka Ondine 57 kg, i to wcale nie był tłuszcz, O NIE NIE!!! Obie miały uprawnienia hodowlane i bardzo dobre wyniki w testach predyspozycji, no i proszę hihihi.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, mój maltańczyk waży 11 kg i ma 40 cm wysokości.
    Przetłumaczony francuski
    Wolfman
    Wolfman Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Pies bez rodowodu nie może mieć rodowodu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

W sklepie zoologicznym!!!! No i masz, dała się nabrać. Nie wolno tam kupować, to często szczeniaki z pseudohodowli. Wciąż można je spotkać w sklepach zoologicznych, bo nadal są ludzie, którzy nie mają o tym pojęcia i je kupują. Podajcie to dalej swoim znajomym, jeśli ktoś z Waszego otoczenia planuje tam zakupy.

Więc Wasz szczeniak wyszedł strasznie drogo jak na psa bez papierów. Ja kupiłam Arco za około 3700 zł, z pełnym rodowodem i z bardzo dobrej linii.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 15

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post