Mój pies ugryzł mysz polną

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Parę minut temu mój pies ugryzł mysz polną! Przemyłam mu pyszczek chusteczką i wodą.

Właśnie dzwoniłam do weterynarza i zapytał mnie, czy Snoopy ma wszystkie aktualne szczepienia! (Tak, ma wszystko uregulowane).

Pani weterynarz kazała mi obserwować jego stan w najbliższych dniach, tygodniach, a nawet miesiącach i powiedziała też, żeby ponownie odrobaczyć psa.

Chciałabym wiedzieć, czy ktoś z Was miał już taką sytuację!

Boję się, że mysz mogła mieć jakąś chorobę i zaraziła mojego psa... (To pierwszy raz, kiedy ugryzł jakieś małe stworzonko...).

Dzięki z góry za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

20 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Aha, okej, a nie były zbyt strachliwe, jak do nich podchodziłeś (o ile oczywiście do nich podchodziłeś)?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Było ich pięć – stadko psów, które żyły razem w lesie, winnicach i innych okolicach.

To psy, które można by nazwać dzikimi; pewnie po prostu miot porzucony gdzieś na łonie natury.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    A, rozumiem, jest prześliczna! Jak to na wolności w stadzie?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nhawak : Wiem, ale zawsze panikuję, gdy chodzi o mojego psa. Nie wiem dlaczego, ale nawet byle drobiazg sprawia, że zaczynam się stresować... W mojej głowie siedzi tylko: „Zaraz skończy 10 lat, robi się coraz delikatniejszy”, a przecież to głupie tak myśleć, bo biszony to twarde psiaki!

Rozumiem Cię, nie martw się ^^

Nhawak : Przyniosła Ci już kiedyś mewę albo króliki? Co to za rasa?

To ta ze zdjęcia profilowego: 100% kundelek (w typie owczarka i/lub psa pierwotnego). Zanim ją odłowiono, żyła w stadzie na wolności, stąd te jej zapędy łowieckie (których naprawdę trudno było ją oduczyć) :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    W moim internacie dokarmialiśmy kota, który zadomowił się pod naszymi oknami. Ciągle znosił nam myszy i ptaki. Pewnego dnia nie dostał jedzenia i zjadł wszystkie te zwierzęta, które wcześniej przyniósł – widok był naprawdę straszny, ale on sam czuł się po tym świetnie.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nhawak: przyniósł Ci już kiedyś mewę i króliki? Co to za rasa? Tak, faktycznie, nie ma co się martwić, Kalie znosi całe mnóstwo myszy, szczurów, myszarek, norników... Nigdy nie miała z tym żadnego problemu!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za Wasze odpowiedzi!

Nhawak: Wiem, ale zawsze panikuję, kiedy chodzi o mojego psa. Nie wiem dlaczego, ale nawet byle drobnostka sprawia, że wpadam w panikę... W głowie mam tylko: „Zaraz skończy 10 lat, staje się coraz delikatniejszy”, a przecież to głupie tak myśleć, bo biszony to bardzo wytrzymałe psy!

W każdym razie Wasze wpisy bardzo mnie uspokoiły! Jeszcze raz wielkie dzięki. :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Spokojnieee, nie ma co panikować, pies to w końcu mięsożerca i łowca, jest do tego stworzony ;)

Psy myśliwskie łapią mnóstwo zwierzyny i jakoś nie łapią chorób ^^ Nawet moja psina – nie zliczę już, ile królików, mew, myszy polnych i innych stworzeń mi przyniosła na początku, w tym niektóre chore, i nigdy nie miała żadnych problemów.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja sunia upolowała kreta, kiedy miała 3 miesiące i nigdy nie było z tego żadnych problemów, a teraz ma już 3 lata i wszystko jest w porządku.

Przetłumaczony francuski
    Freestees
    Freestees Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Nie martw się, to w końcu ich natura, żeby polować :)

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 20

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post