Sny o zmarłym psie?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mój 15-letni piesek odszedł na początku sierpnia 2017 roku.

Towarzyszył mi od czasów nastoletnich i opuścił mnie, kiedy miałam 30 lat.

Trudno mi przejść przez żałobę, choć często czuję się dobrze, pielęgnując w sercu miłość do niego.

Często, tak jak tej nocy, śni mi się, a ja budzę się z ogromnym bólem.

Czy to jakiś znak? Chwytam się tej myśli.

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Pocieszyć mnie? Powiedzieć, że on wciąż mnie kocha i że tam na górze jest mu dobrze?

Strasznie mi go brakuje, mojego kochanego psiaka.

Dziękuję

Sny o zmarłym psie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • T
    Tchoutchou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór... mój piesek Chance, dla bliskich Tchoutchou, odszedł w październiku 2015 roku i dzisiaj w końcu mi się przyśnił... Widziałam, jak kica do mnie jak dziki królik, zupełnie jak za dawnych lat. Potem nagle znaleźliśmy się u kogoś, kto miał dwa duże psy i jeden z nich złapał mojego Tchoutchou za udo pod stołem. Zobaczyłam pyszczek mojego Tchoutchou taki, jak w dniu jego śmierci i natychmiast się obudziłam!

Strasznie mi go brakuje, był ze mną przez 15 lat, przez te wszystkie najgorsze i najlepsze chwile. Kupiłam go na pchlim targu (miał wtedy tylko miesiąc) z myślą, żeby go komuś oddać, a ostatecznie spędził ze mną całe swoje życie. Kocham go, mojego Tchoutcha... tak bardzo mi go brakuje. 🤧

Przetłumaczony francuski
    T
    Tchoutchou Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór... mój pies Chance, na którego bliscy mówili Tchoutchou, odszedł w październiku 2015 roku i dzisiaj w końcu mi się przyśnił... Widziałem, jak hasa do mnie jak zając, zupełnie jak za dawnych lat, a potem nagle znaleźliśmy się u kogoś, kto miał dwa duże psy. Jeden z nich złapał mojego Tchoutchou za udo pod stołem i zobaczyłem pyszczek mojego psiaka dokładnie taki, jak w dniu jego śmierci, po czym natychmiast się obudziłem!

Strasznie mi go brakuje. Był ze mną przez 15 lat, przeżyliśmy razem te najgorsze i najlepsze chwile. Kupiłem go na targu staroci (miał wtedy zaledwie miesiąc) z myślą, żeby oddać go komuś innemu, a ostatecznie spędził całe swoje życie ze mną. Kocham mojego Tchoutch... tak bardzo mi go brakuje.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć Słuchajcie, ja, która zawsze byłam aż do przesady racjonalna, nauczyłam się otwierać oczy i uszy 😜 Właśnie straciłam moją Sundy, amstaffkę, 7 lipca, czyli 15 dni temu 😔😢 To była największa miłość mojego życia. Miała 17 lat, co przy tej rasie jest wręcz rekordem. Mam 39 lat, a kiedy nasze drogi się skrzyżowały, byłam jeszcze dzieciakiem. Następnego dnia, cała we łzach, wyłam w garażu, prosząc, że jeśli istnieje życie po życiu, to chcę od niej jakiegoś znaku, bo tak strasznie mnie boli... Byłam w kompletnej rozsypce. Mąż zaproponował wyjście do baru, do którego nigdy nie chodzę. Bar całkiem fajny, choć taki trochę zbyt „alternatywny” jak dla mnie. Rozmawiamy o tym, jak mi źle, oczy same mi się szklą i mówię mu, że czuję się opuszczona i winna przez to, że musiałam ją uśpić. Kończę zdanie i nagle, dosłownie 3 sekundy później, słyszę muzykę z reklamy fundacji „30 milionów przyjaciół” – to taka spokojna, klasyczna melodia, nic w stylu reggae. Co ważne, przez cały czerwiec ciągle trafiałam na tę reklamę i każdemu mówiłam, że ta psinka z telewizji to zupełnie jak moja Sundy. Oniemiałam, bo w tej reklamie pada hasło, że pies nigdy nie porzuca swojego właściciela!!!! Wieczorem padnięta kładę się spać i śnię o niej. W tym śnie przeżywam ten sam smutny dzień, tyle że po powrocie do domu słyszę hałas pod drzwiami. Otwieram, a tam Sundy – młoda, zdrowa, uśmiechnięta i cała szczęśliwa (tak, to było w niej zabawne, Sundy potrafiła strzelać fochy, ale też niesamowicie się uśmiechać, to było coś niesamowitego). Biorę ją w ramiona, przytulam, i nagle jakby rozumiem, co chce mi przekazać. Mówię do niej: „Właściwie to odeszłaś, ale zawsze będziesz przy mnie”. Wtedy ona odchodzi szczęśliwa, a ja się budzę ⏰ z lżejszym sercem, czując jej zapach i mając wrażenie, jakbym przed chwilą ją głaskała. Jasne dwa sygnały od niej: jeden, żeby mnie uspokoić, a drugi, żeby się pożegnać. Tylko że w sobotę 14 lipca pomyślałam o niej, zastanawiając się, czy już po kremacji, bo nie mogłam się doczekać, aż odbiorę prochy. I nagle poczułam zapach spalenizny, ale taki wcale nie nieprzyjemny, zapach palonego papieru. Uśmiechnęłam się i pomyślałam: „no tak, już po wszystkim”. W poniedziałek zadzwoniłam do krematorium i potwierdzili, że kremacja odbyła się w piątek. Krótko mówiąc, to wszystko po to, żeby Ci powiedzieć, że istnieje życie po życiu, i że one wracają, żeby nas chronić 😉 Choć dzisiaj strasznie mi jej brakuje, to paradoksalnie wiem, że ona tu jest. Przepraszam za błędy, pisałam przez dyktowanie w telefonie 😉 Mam nadzieję, że ta krótka historia podniesie Cię na duchu. Miałam dokładnie to samo. Moja sunia odeszła 4-go, a śniła mi się dokładnie w dzień kremacji, 10-go, choć nie znałam daty. Dużo siły dla Was!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć Słuchajcie, ja, która zawsze byłam aż do przesady racjonalna, nauczyłam się otwierać oczy i uszy 😜 Właśnie straciłam moją Sundy, amstaffkę, 7 lipca, czyli 15 dni temu 😔😢 To była największa miłość mojego życia. Miała 17 lat, co przy tej rasie jest wręcz rekordem. Mam 39 lat, a kiedy nasze drogi się skrzyżowały, byłam jeszcze dzieciakiem. Następnego dnia, cała we łzach, wyłam w garażu, prosząc, że jeśli istnieje życie po życiu, to chcę od niej jakiegoś znaku, bo tak strasznie mnie boli... Byłam w kompletnej rozsypce. Mąż zaproponował wyjście do baru, do którego nigdy nie chodzę. Bar całkiem fajny, choć taki trochę zbyt „alternatywny” jak dla mnie. Rozmawiamy o tym, jak mi źle, oczy same mi się szklą i mówię mu, że czuję się opuszczona i winna przez to, że musiałam ją uśpić. Kończę zdanie i nagle, dosłownie 3 sekundy później, słyszę muzykę z reklamy fundacji „30 milionów przyjaciół” – to taka spokojna, klasyczna melodia, nic w stylu reggae. Co ważne, przez cały czerwiec ciągle trafiałam na tę reklamę i każdemu mówiłam, że ta psinka z telewizji to zupełnie jak moja Sundy. Oniemiałam, bo w tej reklamie pada hasło, że pies nigdy nie porzuca swojego właściciela!!!! Wieczorem padnięta kładę się spać i śnię o niej. W tym śnie przeżywam ten sam smutny dzień, tyle że po powrocie do domu słyszę hałas pod drzwiami. Otwieram, a tam Sundy – młoda, zdrowa, uśmiechnięta i cała szczęśliwa (tak, to było w niej zabawne, Sundy potrafiła strzelać fochy, ale też niesamowicie się uśmiechać, to było coś niesamowitego). Biorę ją w ramiona, przytulam, i nagle jakby rozumiem, co chce mi przekazać. Mówię do niej: „Właściwie to odeszłaś, ale zawsze będziesz przy mnie”. Wtedy ona odchodzi szczęśliwa, a ja się budzę ⏰ z lżejszym sercem, czując jej zapach i mając wrażenie, jakbym przed chwilą ją głaskała. Jasne dwa sygnały od niej: jeden, żeby mnie uspokoić, a drugi, żeby się pożegnać. Tylko że w sobotę 14 lipca pomyślałam o niej, zastanawiając się, czy już po kremacji, bo nie mogłam się doczekać, aż odbiorę prochy. I nagle poczułam zapach spalenizny, ale taki wcale nie nieprzyjemny, zapach palonego papieru. Uśmiechnęłam się i pomyślałam: „no tak, już po wszystkim”. W poniedziałek zadzwoniłam do krematorium i potwierdzili, że kremacja odbyła się w piątek. Krótko mówiąc, to wszystko po to, żeby Ci powiedzieć, że istnieje życie po życiu, i że one wracają, żeby nas chronić 😉 Choć dzisiaj strasznie mi jej brakuje, to paradoksalnie wiem, że ona tu jest. Przepraszam za błędy, pisałam przez dyktowanie w telefonie 😉 Mam nadzieję, że ta krótka historia podniesie Cię na duchu. Miałam dokładnie to samo. Moja sunia odeszła 4-go, a śniła mi się dokładnie w dzień kremacji, 10-go, choć nie znałam daty. Dużo siły dla Was!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Hejka

Ja, która zawsze byłam wręcz przesadnie racjonalna, nauczyłam się w końcu otwierać oczy i uszy 😜

Właśnie straciłam moją Sundy, moją amstaffkę – odeszła 7 lipca, czyli 15 dni temu 😔😢 To była największa miłość mojego życia. Miała 17 lat, co u tej rasy jest po prostu rekordem. Mam 39 lat, a kiedy nasze drogi się skrzyżowały, byłam jeszcze dzieciakiem.

Następnego dnia, zalana łzami, krzyczałam w garażu, pytając, czy jeśli istnieje jakieś życie po życiu, to niech da mi jakiś znak, bo tak strasznie cierpię... Byłam w kompletnej rozsypce. Mąż zaproponował wyjście do baru, do którego normalnie nigdy nie zaglądam. Bar całkiem miły, ale trochę zbyt „surowy” jak dla mnie. Opowiadałam mu o tym, jak mi źle, oczy same mi zachodziły łzami, mówiłam, że czuję się opuszczona i winna, że musiałam ją uśpić. Skończyłam mówić i dosłownie 3 sekundy później słyszę muzykę z reklamy fundacji „30 milionów przyjaciół” – to raczej klasyka niż reggae (dla jasności: tę reklamę widziałam non stop przez cały czerwiec i mówiłam wszystkim, że to o mnie i Sundy).

Zamurowało mnie, bo w tej reklamie pada hasło, że pies nigdy nie porzuca swojego właściciela!!!!

Wieczorem padnięta położyłam się spać i ona mi się przyśniła. W tym śnie przeżywałam ten sam smutny dzień, tyle że po powrocie do domu usłyszałam hałas przy drzwiach wejściowych. Otwieram, a tam Sundy – młoda, zdrowa, uśmiechnięta i cała radosna (zabawna sprawa: Sundy potrafiła strzelać fochy, ale też niesamowicie się uśmiechać, to było coś niesamowitego).

Wzięłam ją w ramiona, wyściskałam, i wtedy tak jakby zrozumiałam, co chce mi przekazać. Powiedziałam jej: „Właściwie to odeszłaś, ale zawsze tu będziesz”. Wtedy ona odeszła szczęśliwa, a ja się obudziłam ⏰ z lżejszym sercem, czując w nosie jej zapach i mając wrażenie, jakbym ją przed chwilą głaskała.

Podsumowując: dwa znaki od niej. Jeden, żeby mnie uspokoić, drugi, żeby się pożegnać.

Ale w sobotę 14 lipca znów o niej myślałam, zastanawiając się, czy już ją skremowali, bo nie mogłam się doczekać, żeby ją „odzyskać”. I nagle poczułam w nosie zapach spalenizny, ale nie był nieprzyjemny – to był zapach spalonego papieru, który sprawił, że się uśmiechnęłam. Pomyślałam sobie: „to już”. W poniedziałek zadzwoniłam do krematorium i potwierdzili, że kremacja odbyła się w piątek.

W każdym razie, piszę to wszystko, żeby Ci powiedzieć, że istnieje życie po życiu, a one do nas wracają i nas chronią 😉

Mimo że dzisiaj strasznie mi jej brakuje, to paradoksalnie wiem, że ona tu jest.

Sorki za błędy, pisałam przez mikrofon 😉

Mam nadzieję, że ta krótka historia chociaż trochę podniesie Cię na duchu.

Przytrafiło mi się dokładnie to samo. Moja sunia zmarła 4-go, a śniła mi się w dniu kremacji, 10-go, mimo że nie znałam wcześniej daty. Dużo siły dla Was!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja suczka Vanille, rasy bichon frise, odeszła 4 lipca. Miała 14 lat. Zmarła w domu, miała szmery w sercu... Ostatnio mi się przyśniła.

Stała przede mną w długim, białym korytarzu. Chciała, żebym za nią szła, więc poszłam za nią. Na końcu bawiła się z innymi pieskami, całą gromadką. Zauważyłam kogoś, kogo wzięłam za panią weterynarz, i powiedziałam jej, że mogę ją już zabrać, bo ożyła – i na tym sen się skończył.

I co dziwne, została skremowana tego samego dnia rano. Zbieg okoliczności, sen czy znak? W każdym razie bardzo mi to pomogło, bo byłam niepocieszona, byłam z nią niesamowicie związana.

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    U mnie bywa tak w niektórych miejscach, gdzie chodzimy na spacery – nagle mam to silne wrażenie, że któryś z moich psiaków, których już z nami nie ma, wpadł na chwilę się przywitać. To poczucie ich obecności jest z jednej strony bardzo miłe, a z drugiej przepełnione taką nostalgią i smutkiem. Jak u każdego, stają się też bohaterami moich snów, w których mieszają się z moimi obecnymi psami. A raz jeden z nich był nawet posłańcem w proroczym śnie... ale szczerze mówiąc, do tej pory nie mogę się po tym pozbierać...
    Przetłumaczony francuski
    Gigi397
    Gigi397 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Misslara, tak mi przykro z powodu twojego przepięknego psa. Mówi się, że z czasem się zapomina, ale to całkowita nieprawda. Codziennie mam ją przed oczami na zdjęciu w ramce. To była czarna labradorka skrzyżowana z dobermanem. Nazwałam ją Chamade, tak jak te perfumy. Niestety miała tyle siły, że rwała do przodu jak do biegu i któregoś dnia zobaczyła coś na schodach i mnie przewróciła. Skończyło się złamaniem barku. Mąż przejął wtedy pałeczkę. Niestety polecono mi bardzo słabego weterynarza, który uznawał tylko szczepienia przypominające. Zaczęłam wtedy sama drążyć temat, chciałam, żeby zrobił jej badanie krwi, ale on absolutnie nie chciał o tym słyszeć. Finał był taki: urodziła się w 2004 roku, a w 2013 musiała zostać uśpiona z powodu białaczki i cukrzycy w zaawansowanym stadium. Dobrze znam twój problem timou, mam 2,5-letniego maltańczyka. To rasa, która powinna żyć wiecznie. To sama łagodność, przytulaski, oddanie i wieczne wygłupy. Gdyby miał odejść, nie wiem, co bym ze sobą zrobiła. Jest miłością mojego życia, jest dla mnie najważniejszy i mamy teraz super weta. Trzymajcie się Timou i Léa, buziaki gigi397 z Brukseli

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wyglądała na taką młodziutką, była prześliczna! 😉 😌
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 22

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post