Sny o zmarłym psie?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Mój 15-letni piesek odszedł na początku sierpnia 2017 roku.

Towarzyszył mi od czasów nastoletnich i opuścił mnie, kiedy miałam 30 lat.

Trudno mi przejść przez żałobę, choć często czuję się dobrze, pielęgnując w sercu miłość do niego.

Często, tak jak tej nocy, śni mi się, a ja budzę się z ogromnym bólem.

Czy to jakiś znak? Chwytam się tej myśli.

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Pocieszyć mnie? Powiedzieć, że on wciąż mnie kocha i że tam na górze jest mu dobrze?

Strasznie mi go brakuje, mojego kochanego psiaka.

Dziękuję

Sny o zmarłym psie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Misslara
    Misslara Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki, to zdjęcie idealnie oddaje ten jej kochany pyszczek, kiedy potrafiła godzinami się we mnie wpatrywać

A tutaj to już jej ostatnie dni

Przetłumaczony francuski
    Misslara
    Zgłoś

Dziękuję, to zdjęcie idealnie oddaje ten jej słodki pyszczek, kiedy potrafiła godzinami się we mnie wpatrywać

Na tym tutaj to były jej ostatnie dni, miała 17 lat, moja kochana kruszynka

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ten uroczy piesek na pewno odszedł ze starości. 15 lat to już naprawdę piękny wiek. Pomyślcie o tym, że miał u Waszego boku szczęśliwe życie. Gdyby został z Wami dłużej, pewnie tylko by cierpiał. Na pewno jest mu teraz dobrze tam na górze, w raju dla czworonogów 😁 Trzymajcie się ciepło!

Timou59 i misslara ✌

Przetłumaczony francuski
    Amstaff'Forever
    Amstaff'forever Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    misslara, to zdjęcie, które wrzuciłaś, jest po prostu cudne........
    Przetłumaczony francuski
    Amstaff'Forever
    Amstaff'forever Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja co rano, kiedy palę papierosa przy oknie, mam wrażenie, że ona zaraz się zjawi, a jednak nie. Tak bardzo brakuje nam naszych kochanych futrzaków, kiedy już odejdą. To normalne. To znaczy, że mamy serce i rozum, i że oba działają... Śpij spokojnie, maluchu 😉
    Przetłumaczony francuski
    Misslara
    Zgłoś
    Cześć! Słuchajcie, ja też zawsze twardo stąpałam po ziemi, byłam aż za bardzo racjonalna, ale życie nauczyło mnie otwierać oczy i uszy 😜 7 lipca, czyli 15 dni temu, straciłam moją Sundy, amstaffkę 😔😢 To była największa miłość mojego życia. Miała 17 lat, co przy tej rasie jest wręcz rekordem. Mam 39 lat, więc kiedy nasze drogi się skrzyżowały, byłam jeszcze dzieciakiem. Następnego dnia, cała we łzach, krzyczałam w garażu, pytając, czy jeśli istnieje jakieś życie po życiu, to chcę od niej jakiegoś znaku, bo strasznie cierpię... Byłam w totalnej rozsypce. Mąż zaproponował, żebyśmy poszli do baru, w którym nigdy nie bywam. Bar fajny, ale jak dla mnie trochę zbyt "alternatywny". Opowiadałam mu o swoim bólu, łzy same płynęły mi z oczu, mówiłam, że czuję się porzucona i mam poczucie winy, że musiałam ją uśpić. Skończyłam mówić i dosłownie 3 sekundy później usłyszałam muzykę z reklamy „30 milionów przyjaciół” (taka znana kampania o zwierzętach), która zazwyczaj jest klasyczna, a tam leciała w wersji reggae (dodam, że tę reklamę widziałam non stop przez cały czerwiec i mówiłam wszystkim, że to zupełnie jak ja i Sundy). Zamurowało mnie, bo w tej reklamie pada hasło, że pies nigdy nie porzuca swojego właściciela!!!! Wieczorem, kompletnie wykończona, położyłam się spać i mi się śniła. W tym śnie przeżywałam ten sam smutny dzień, tyle że po powrocie do domu usłyszałam hałas przy drzwiach. Otwieram, a tam Sundy – młoda, zdrowa, uśmiechnięta i cała szczęśliwa (tak, Sundy miała to do siebie, że potrafiła strzelać fochy, ale też niesamowicie się uśmiechać, to było coś niesamowitego). Wzięłam ją w ramiona, wyściskałam i w tym momencie jakby zrozumiałam, co chce mi przekazać. Powiedziałam jej: „Właściwie to odeszłaś, ale zawsze będziesz przy mnie”. Wtedy ona odeszła zadowolona, a ja się obudziłam ⏰ z lżejszym sercem, czując jej zapach w nosie i mając wrażenie, jakbym przed chwilą ją głaskała. Jasny przekaz – dwa znaki od niej: jeden, żeby mnie uspokoić, drugi, żeby się pożegnać. Ale to nie wszystko. W sobotę 14 lipca myślałam o niej i zastanawiałam się, czy już ją skremowali, czy nie – nie mogłam się doczekać, kiedy będę mogła ją odebrać. I nagle poczułam w nosie zapach spalenizny, ale nie był nieprzyjemny – to był zapach palonego papieru, który sprawił, że się uśmiechnęłam. Pomyślałam sobie: „to już”. W poniedziałek zadzwoniłam do krematorium i potwierdzili mi, że kremacja odbyła się w piątek. Piszę to wszystko, żeby Ci powiedzieć, że istnieje życie po życiu, a one do nas wracają i nas pilnują 😉 Chociaż dzisiaj strasznie mi jej brakuje, to paradoksalnie wiem, że ona tu jest. Sorki za błędy, pisałam przez mikrofon 😉 Mam nadzieję, że ta historia chociaż trochę podniesie Cię na duchu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nigdy nie jest łatwo pożegnać się z przyjacielem, nawet jeśli ma cztery łapy.

Poza tym zgadzam się z innymi – po prostu bardzo Ci go brakuje, dlatego widujesz go w swoich snach. Z czasem ból nieco zelżeje i nie będzie Cię to już tak dręczyć.

Trzymaj się ciepło.

Przetłumaczony francuski
    Dreambird8
    Dreambird8 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, to zupełnie normalne, że ci się śni... Zwłaszcza po tak wielu latach spędzonych u Twojego boku... Bardzo mi przykro z powodu Twojego psiaka, na pewno ciężko będzie Ci się pozbierać, ale dasz radę. Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz... Pomyśl o tym, że miał u Ciebie wspaniałe życie, a inne zwierzaki często nie mają tyle szczęścia!
    Przetłumaczony francuski
    Bobkat
    Bobkat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

To dlatego, że Pan/Pani go kocha i bardzo za nim tęskni.

Minęło już prawie 15 lat, odkąd straciłem mojego pierwszego psa, a wciąż zdarza mi się o nim śnić.

I tak jak Pan/Pani, budzę się smutny, czasem nawet płaczę.

W moich snach on tam jest, biega radosny, a potem nagle go nie widzę – i wtedy właśnie się budzę.

Pewnego dnia śniło mi się nawet, że mówił mi, że już nie wróci.

Ale od czasu do czasu nadal widuję go we śnie.

Dużo siły na przyszłość, to nigdy nie jest łatwe.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 22

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post