Zabieranie miski z wodą na noc?

Zizou Le Maitre De Lilou
Zizou le maitre de lilou Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Czytałam na FB, że przy szczeniaku warto zabierać miskę z wodą na noc, żeby uniknąć nocnych wpadek, ale trochę boję się odwodnienia. Co o tym myślicie, drodzy eksperci od psiaków? 👋

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

18 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Boxy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Częste wstawanie w nocy może mieć też inne przyczyny, na przykład stres... To nie tylko kwestia tego, że pies więcej pije. Można ograniczyć picie na kilka godzin przed snem, jeśli dla kogoś jest to naprawdę niezbędne, ale nie róbmy z tego reguły. Poza tym między paroma łykami a „zupą” jest spora różnica. Moim zdaniem to nie powód, żeby zabierać szczeniakowi miskę z wodą (szczególnie jeśli chodzi tylko o samą naukę czystości ^^). Nasz weterynarz mówił, że woda musi być zawsze dostępna, więc miska stoi cały czas. Jeśli mała ma ochotę się napić w nocy, to po prostu pije (co zresztą robi każdej nocy). I w niczym nie przeszkodziło jej to w nauczeniu się czystości 🤷‍♀️.
    Przetłumaczony francuski
    liquid_paper
    Liquid_paper Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Co to za durny pomysł, żeby odcinać zwierzaka od wody? W ten sposób go nie wychowasz!

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To pewnie jakiś ich kumpel 😅
    Przetłumaczony francuski
    Loustick
    Loustick Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Daj spokój Kikaah, to po prostu ktoś, kto odkopuje stare wątki, żeby szukać zaczepki. Janette pewnie powiedziałaby, że to jakiś marabut 😉
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś

To prawda, jak tak was czytam, to na pewno macie rację...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Lol, ale z was banda agresywnych forumowych świrów (nie wszyscy, idioci sami będą wiedzieć, o kogo chodzi)...

To o sobie mówisz?! 😅 

Co profesjonalista, to inna opinia, więc no cóż... kto ma rację, a kto nie...

To się najpierw dobrze doinformujcie, zamiast wygadywać bzdury ludziom, którzy proszą o radę...

Może nie wiedzieliście, ale to się zaleca nawet ludziom w każdym wieku 😱, dzieciom, które moczą się w nocy, tym, co wstają po kilka razy w nocy itd...

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Zgłoś

Lol, niezła z was banda forumowych agresywnych świrusów (nie wszyscy, idioci sami będą wiedzieć, o kogo chodzi)...

Mówicie tutaj o sobie?! 😅 

Nawet u prawdziwych profesjonalistów opinie bywają różne, więc no cóż... kto ma rację, a kto nie...

Przetłumaczony francuski
    L
    Lilia_fr Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Pies musi mieć zawsze dostęp do świeżej wody, trudno, najwyżej zdarzy się jakaś wpadka.

Są inne sposoby, żeby go nauczyć, nie martw się, ale naprawdę to ważne, żeby miał świeżą wodę.

Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No faktycznie, ta nie jest zbyt sympatyczna! W sumie, mimo że widzę u niej 7000 punktów wam, to przez te 2 lata nie rzucał mi się ten nick w oczy zbyt często, może po prostu miała wtedy gorszy dzień? Nie żebym szukał usprawiedliwień dla agresywnych osób! 😂 Po prostu myślę, że w innych komentarzach padły takie same odpowiedzi, jakich sam bym udzielił, gdybym nie zauważył wcześniej, że ten wątek ma już 2 lata... PS Bardzo lubię „youni” (yuni). Imię dla mojego kota wziąłem z gry FF10 – to ksywka głównej bohaterki, która jest zresztą pochodną od „Lady Yunalesca”. Jest jeszcze „yunette la galette”, ale to już brzmi trochę zbyt dziecinnie 😎
    Przetłumaczony francuski
    Yuna La Ficelle
    Yuna la ficelle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jeśli o mnie chodzi, nie widzę żadnej złośliwości skierowanej do autora posta, ani tym bardziej w Twoich słowach.

Myślę po prostu, że osoby tu piszące były o wiele bardziej poirytowane tymi wszystkimi bzdurnymi radami z Facebooka niż samym autorem!

Ten użytkownik zadawał zresztą wtedy więcej pytań – możesz je podejrzeć, klikając w jego nick i sprawdzając historię, więc widać, że nie odebrał tych odpowiedzi źle.

Uważam, że jeśli zastanawiasz się nad tym samym, o co pytał autor, to znasz jedyną słuszną odpowiedź: zwierzęciu nigdy nie zabiera się miski z wodą na noc. To wydaje się wręcz oczywiste i pewnie stąd wzięły się te nieco szorstkie czy ironiczne uwagi, ale nie było w nich złej woli.

Jeśli masz jakieś inne pytania, nie bój się oceny – no chyba że samo pytanie prowokuje do osądów, ale cóż, autorzy postów to tylko ludzie i forumowicze tak samo...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 18

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post