Rekord długowieczności

Gucci07
Gucci07 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, macie może pojęcie, ile lat dożył najstarszy nowofundland? Mój ma 13 lat i trzyma się jeszcze całkiem nieźle, poza tym, że tylne łapy już mu trochę odmawiają posłuszeństwa.

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • P
    Pierre goufier Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój berneńczyk ma 13 lat i ma się świetnie. Czasem miewa chwile zmęczenia, ale czuje się bardzo dobrze i bawi się jak szczeniak.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Pierre goufier Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój berneńczyk ma 13 lat i ma się świetnie. Czasem miewa chwile zmęczenia, ale czuje się bardzo dobrze i bawi się jak szczeniak.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Lilystar001 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja niufka ma 15 lat, jest niewidoma i głucha. Tylne łapy już trochę odmawiają jej posłuszeństwa i zdarza jej się potykać, ale wciąż bez problemu daje radę na dwugodzinnych spacerach.
    Przetłumaczony francuski
    Tosca17
    Tosca17 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    13 lat to naprawdę ładny wynik, nowofundland mojego brata odszedł w wieku 8 lat na raka kości 😪
    Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Spotkałem kiedyś berneńczyka, który miał 15,5 roku.

Nie miał już prawie zębów i poruszał się z trudnością, więc właściciele wozili go w wózku, żeby mógł wychodzić na spacery razem z resztą ferajny 😅

Przetłumaczony francuski
    Petit Ours
    Petit ours Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ile tak średnio żyją nowofundlandy?

Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post