Biała krostka z czarnymi kropkami u psa

Axellouu
Axellouu Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Zauważyłam na grzbiecie mojego owczarka australijskiego białą krostkę z czarnymi kropkami, które wyglądają jak małe strupki.

Próbowałam ją przez bardzo krótką chwilę wycisnąć, ale mi się nie udało.

Mój pies w ogóle na to nie reaguje, ale ja strasznie się martwię.

Chciałabym poznać Wasze opinie, zanim udam się do weterynarza.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Biała krostka z czarnymi kropkami u psa

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

6 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Autorka posta już się nie odezwała, więc nie znamy odpowiedzi.

Normalnie pies nie powinien mieć żadnych „krostek” na całym ciele, bez względu na to, jaki mają kształt.

Czasami może wystąpić reakcja skórna na niektóre trawy, po których pojawiają się krostki, ale to zazwyczaj znika w ciągu 48 godzin...

Jeśli krosty utrzymują się przez kilka dni i potencjalnie pojawia się w nich ropa, koniecznie trzeba udać się do weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    A
    Alimascotte Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój psiak ma na ciele krostki – niektóre łatwo pękają, a inne nie. Do tego strasznie się drapie, mimo że nie ma pcheł. Próbowałem już tabletek, szamponów i kremu przeciwświądowego, ale nic nie pomaga.
    Przetłumaczony francuski
    B
    Bee0003 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dowiedzieliście się już może, co to takiego? Mój psiak ma to samo, tylko że u niego jest tego pełno w różnych miejscach.
    Przetłumaczony francuski
    D
    Dazaingrid Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Bardzo dziękuję za odpowiedź, nigdy o tym nie słyszałem, na pewno się doinformuję. Życzę miłego wieczoru.

Przetłumaczony francuski
    B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Może to jakiś mały kaszak?
    Przetłumaczony francuski
    D
    Dazaingrid Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, niestety nie mam dla Ciebie żadnej odpowiedzi. Za to mój pies ma dokładnie takie same krostki i to nie tylko jedną. Wiesz może, co to może być?

Dzięki

Przetłumaczony francuski
  • 6 komentarzy na temat 6

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post