Jak długie spacery dla 7-miesięcznego psa?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Iselys, jeśli chodzi o sztuczki, to jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
Co dwa tygodnie uczę moją sunię czegoś nowego.
Nauczyłam ją turlania się, udawania zdechłego psa, robienia słupka i dawania buziaków na zawołanie (kiedy mówię do niej groźnym tonem „uciekaj” lol). Potem rozwijałam te sztuczki – na przykład podawanie łapy zmieniło się w krok hiszpański, a obrót w taniec. Nauczyłam ją też robić ósemki między moimi nogami i cofać się na komendę. Nauczyłam ją nawet sprzątania skarpetek do pudełka... krótko mówiąc, możliwości są nieograniczone i to świetna zabawa. W internecie znajdziesz mnóstwo filmików :-)
No cóż, 7 x 5, czyli wychodzi 35 minut, tak jak pisała Caroline-EG. Ups, każdemu zdarza się pomylić, ale to przecież proste wyliczenie...
Tyle że ten psiak ma już 7 miesięcy lol
więc jeśli doliczyć 2 miesiące więcej, to wychodzi 35 minut
no ale jak moja miała 7 miesięcy, to już robiliśmy godzinne spacery. Zobaczymy z czasem, czy to było dobre, czy nie :-s
wiek w miesiącach x 5 minut spaceru, czyli 5 miesięcy x 5 min = 25 min w wieku 5 miesięcy. Tak mi właśnie doradzono.
Cześć!
Ja swojemu psu robiłem takie 5-10 minutowe spacery, a potem się z nim bawiłem albo uczyłem go sztuczek. I powiem ci, że po tym był naprawdę nieźle padnięty. Daj znać, jeśli ta rada ci pomogła! Cześć!
10 komentarzy na temat 10