Jaki preparat na pchły i kleszcze dla owczarka australijskiego?

O
Ollielaustralienne Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Żeby zapewnić moim psiakom życie z jak najmniejszą ilością pcheł i kleszczy, osobiście wybieram środki przeciwpasożytnicze w formie tabletek. Mam jednak owczarka australijskiego i chciałabym się dowiedzieć, jakie marki są polecane, a których unikać lub które trzeba całkowicie wykluczyć przy mutacji genu MDR1?

Nexgard? Comfortis? Czy może coś innego? (Wolę też tabletki, które działają przez około miesiąc, zamiast Bravecto, które jest skuteczne przez 3 miesiące).

Z góry dzięki za wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

27 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Doudou229
    Doudou229 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    🙂 Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie! Chętnie jeszcze pogadam o naszych kochanych łapkach...
    Przetłumaczony francuski
    E
    Errinette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Errinette https://www.vismedicatrixnaturae.fr/remedes-recettes/rhaaaaaaaaaa-les-puces/ profilaktyka przeciw pchłom... Ziemia okrzemkowa, jeśli Twój pies nie wchodzi codziennie do wody. Ocet Czterech Złodziei jest całkiem dobry. Latem (olejki eteryczne osobiście chowam do szafy, mam na myśli olejek z drzewa herbacianego i ten z mięty pieprzowej...). Jeśli potrzeba już czegoś leczniczego (kiedy pcheł jest naprawdę za dużo, no i na kleszcze), to nie mam gotowego rozwiązania, bo u moich suczek retrieverów stosuję naturalne metody... Ale przy bardzo dużej inwazji, z ciężkim sercem wracam do pipet Advantix, żeby mieć pewność, że wszystko wytępię... W przypadku owczarka australijskiego warto wypróbować olej Neem, ale zacznij od 48-godzinnej próby uczuleniowej na skórze... Ma on swoje zalety... 🙂

Wielkie dzięki za Twoje wyjaśnienie :)

Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Cześć Errinette

https://www.vismedicatrixnaturae.fr/remedes-recettes/rhaaaaaaaaaa-les-puces/

Profilaktyka przeciw pchłom... Ziemia okrzemkowa, o ile twój pies nie wchodzi codziennie do wody.

Ocet Czterech Złodziei jest całkiem niezły.

Latem olejki eteryczne osobiście chowam do szafy (mam na myśli olejek z drzewa herbacianego i z mięty pieprzowej...).

Jeśli potrzebujesz czegoś do zwalczania (gdy pcheł jest naprawdę za dużo, no i na kleszcze), to nie mam złotego środka. Moje suczki retrievery prowadzę naturalnie... Ale przy dużej inwazji z ciężkim sercem wracam do pipet Advantix.

Żeby mieć pewność, że całkowicie się ich pozbędę...

W przypadku owczarka australijskiego warto rozważyć olej neem, ale zacznij od testu skórnego przez 48h...

Ma on sporo zalet...

🙂

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś
    Cześć wszystkim! Dostałem powiadomienie, że ktoś odpowiedział na moje pytanie, ale kompletnie nie widzę gdzie... W takim razie, jeśli możecie, odpowiedzcie mi proszę pod tym postem. Moje pytanie brzmiało: jakich naturalnych produktów używać do walki z pchłami, kleszczami itp. u owczarków australijskich? Chodzi mi o naturalne metody, np. jakie olejki eteryczne stosować, w jakiej dawce i w jakich miejscach je nakładać? A może znacie jakieś inne rozwiązania? Dzięki za wyrozumiałość :)
    Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

Widziałam na własne oczy, jak pies odszedł przez te cholerne tabletki, dlatego żadnych nie polecam. U mojego psiaka postawiłam na naturę: ziemię okrzemkową, olejki eteryczne i ocet jabłkowy. Ale w okresach, gdy pchły i kleszcze atakują najbardziej, używam dodatkowo obroży Seresto. Ma ją od 3-4 miesięcy i od tego czasu mamy spokój.

Cześć!

Jakich dokładnie produktów używasz (np. jakie olejki eteryczne, jakie dawki, gdzie je nakładać...?) i jak je stosować?

Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Przetłumaczony francuski
    E
    Zgłoś

tak jak analie, staram się używać tylko naturalnych rzeczy, jak tylko się da, unikam ładowania im toksycznych produktów do krwi

Dzień dobry!

Jakich dokładnie produktów używacie i jak je stosować?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Przetłumaczony francuski
    Merline
    Merline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć. Osobiście straciłam doga niemieckiego przez tabletki na pchły i kleszcze podawane doustnie i widząc, ile psów odeszło po tych lekach (wszystkie mają tę samą substancję czynną :/ ), doradzam wam tylko krople w pipecie albo spray... Weterynarze będą wam opowiadać niestworzone historie o tym, jakie te tabletki są cudowne, ale wyobraźcie sobie, że dajecie swoim dzieciom do picia środek owadobójczy, bo przyniosły wszy ze szkoły...???? No więc to jest dokładnie to samo... Zdałam sobie z tego sprawę za późno i straciłam mojego ukochanego doga... ale dopóki mogę kogoś ostrzec, będę to robić (i dodam, że laboratorium uznało przypadek naszego psa za skutek podania tabletki).

PS: U nas chodziło o Bravecto, a pies mojego teścia dostał ataków padaczki po Nexgardzie :/

Przetłumaczony francuski
    Jaimie
    Jaimie Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Te informacje pochodzą z 20 września 2018 roku. Przetłumaczyłem ten tekst za pomocą aplikacji, żeby było nam wszystkim łatwiej go zrozumieć: „Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) ostrzega właścicieli zwierząt domowych oraz weterynarzy o możliwości wystąpienia niepożądanych objawów neurologicznych u psów i kotów leczonych lekami z grupy izoksazolin.

Odkąd produkty te uzyskały odpowiednie zatwierdzenia FDA, dane otrzymane przez agencję w ramach rutynowych działań po wprowadzeniu leków na rynek wskazują, że u niektórych zwierząt przyjmujących Bravecto, Nexgard lub Simparica wystąpiły skutki uboczne, takie jak drżenia mięśni, ataksja (zaburzenia koordynacji) i drgawki. Inny produkt z tej klasy, Credelio, został niedawno zatwierdzony przez FDA. Produkty te są przeznaczone do leczenia i zapobiegania inwazji pcheł oraz leczenia i zwalczania inwazji kleszczy”.

https://www.fda.gov/.../NewsEvents/CVMUpdates/ucm620934.htm

Zarządzaj

fda.gov

Komunikat o bezpieczeństwie leków dla zwierząt: FDA ostrzega właścicieli zwierząt i weterynarzy o potencjalnych...

Przetłumaczony francuski
    M
    Maximobijy Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Cześć! Żeby zapewnić moim psom życie z jak najmniejszą ilością pcheł i kleszczy, wybieram ochronę w formie tabletek. Mam jednak owczarka australijskiego i chciałbym się dowiedzieć, jakie marki są polecane, a których lepiej unikać lub całkowicie zrezygnować przy mutacji genu MDR1? Nexgard? Comfortis? Czy coś innego? (Wolę też tabletki działające około miesiąca niż Bravecto, które działa aż trzy). Z góry dzięki za wasze odpowiedzi! https://inro.in/showbox/ https://inro.in/mobdro/ https://inro.in/tutuapp/ Tak jak analie, ja też stawiam na naturę na maksa i unikam ładowania toksycznej chemii do krwi moich zwierzaków.
    Przetłumaczony francuski
    Doudou229
    Zgłoś

Hej Sky

A tak? No tak, odkopuję stare posty... 🤪 Jestem już za stara, żeby ogarnąć taką logikę 😁

Dzięki Sky

buziaki

🙂

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 27

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post