Jaki preparat na pchły i kleszcze dla owczarka australijskiego?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Wielkie dzięki za Twoje wyjaśnienie :)
Cześć Errinette
https://www.vismedicatrixnaturae.fr/remedes-recettes/rhaaaaaaaaaa-les-puces/
Profilaktyka przeciw pchłom... Ziemia okrzemkowa, o ile twój pies nie wchodzi codziennie do wody.
Ocet Czterech Złodziei jest całkiem niezły.
Latem olejki eteryczne osobiście chowam do szafy (mam na myśli olejek z drzewa herbacianego i z mięty pieprzowej...).
Jeśli potrzebujesz czegoś do zwalczania (gdy pcheł jest naprawdę za dużo, no i na kleszcze), to nie mam złotego środka. Moje suczki retrievery prowadzę naturalnie... Ale przy dużej inwazji z ciężkim sercem wracam do pipet Advantix.
Żeby mieć pewność, że całkowicie się ich pozbędę...
W przypadku owczarka australijskiego warto rozważyć olej neem, ale zacznij od testu skórnego przez 48h...
Ma on sporo zalet...
🙂
Cześć!
Jakich dokładnie produktów używasz (np. jakie olejki eteryczne, jakie dawki, gdzie je nakładać...?) i jak je stosować?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Dzień dobry!
Jakich dokładnie produktów używacie i jak je stosować?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Cześć. Osobiście straciłam doga niemieckiego przez tabletki na pchły i kleszcze podawane doustnie i widząc, ile psów odeszło po tych lekach (wszystkie mają tę samą substancję czynną :/ ), doradzam wam tylko krople w pipecie albo spray... Weterynarze będą wam opowiadać niestworzone historie o tym, jakie te tabletki są cudowne, ale wyobraźcie sobie, że dajecie swoim dzieciom do picia środek owadobójczy, bo przyniosły wszy ze szkoły...???? No więc to jest dokładnie to samo... Zdałam sobie z tego sprawę za późno i straciłam mojego ukochanego doga... ale dopóki mogę kogoś ostrzec, będę to robić (i dodam, że laboratorium uznało przypadek naszego psa za skutek podania tabletki).
PS: U nas chodziło o Bravecto, a pies mojego teścia dostał ataków padaczki po Nexgardzie :/
Te informacje pochodzą z 20 września 2018 roku. Przetłumaczyłem ten tekst za pomocą aplikacji, żeby było nam wszystkim łatwiej go zrozumieć: „Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) ostrzega właścicieli zwierząt domowych oraz weterynarzy o możliwości wystąpienia niepożądanych objawów neurologicznych u psów i kotów leczonych lekami z grupy izoksazolin.
Odkąd produkty te uzyskały odpowiednie zatwierdzenia FDA, dane otrzymane przez agencję w ramach rutynowych działań po wprowadzeniu leków na rynek wskazują, że u niektórych zwierząt przyjmujących Bravecto, Nexgard lub Simparica wystąpiły skutki uboczne, takie jak drżenia mięśni, ataksja (zaburzenia koordynacji) i drgawki. Inny produkt z tej klasy, Credelio, został niedawno zatwierdzony przez FDA. Produkty te są przeznaczone do leczenia i zapobiegania inwazji pcheł oraz leczenia i zwalczania inwazji kleszczy”.
https://www.fda.gov/.../NewsEvents/CVMUpdates/ucm620934.htm
Zarządzaj
fda.gov
Komunikat o bezpieczeństwie leków dla zwierząt: FDA ostrzega właścicieli zwierząt i weterynarzy o potencjalnych...
Hej Sky
A tak? No tak, odkopuję stare posty... 🤪 Jestem już za stara, żeby ogarnąć taką logikę 😁
Dzięki Sky
buziaki
🙂