Kojec dla szczeniaka na noc?

F
Frye_2000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

To mój pierwszy psiak, mam szczeniaka, który ma obecnie 2 miesiące. Hodowczyni poradziła nam, żebyśmy na noc zostawiali go w kojcu. Zaczęliśmy to robić, ale mam wrażenie, że on tego nienawidzi i zaczyna szczekać, gdy tylko go tam zamkniemy. Na początku myślałem, że to z powodu samotności, ale zauważyłem, że kiedy jest poza kojcem, a nas nie ma w pobliżu lub jesteśmy dalej, to w ogóle nie reaguje ani nie piszczy.

Zastanawiam się, czy ten kojec to w ogóle dobry pomysł?

Dzięki za wasze odpowiedzi i do usłyszenia!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

50 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Aggie znowu zrobił się dosyć uciążliwy? Czy to się już wcześniej zdarzało?

Tak... uspokoiło się, a teraz znowu to samo...

Przetłumaczony francuski
    Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

dzień dobry w ten piękny poniedziałkowy poranek 👌

WIwi pod innym nickiem? hah! To się robi naprawdę paranoiczne. To, że niektórzy mają po kilka nicków, nie oznacza, że każdy od razu ma „dwubiegunówkę”; po co to w ogóle, szczerze mówiąc, i tak można ich poznać po sposobie pisania i tym protekcjonalnym, moralizatorskim tonie, który nic nie wnosi do wątku.

Frye_2000, co Pan/Pani zamierza w takim razie zrobić ze swoim szczeniakiem? Proszę nie zaprzątać sobie głowy tymi małymi dygresjami, najważniejsze, że otrzymał(a) Pan/Pani już kilka opinii.

Proszę dać nam znać, co słychać

Przetłumaczony francuski
     Sky
    sky Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wiesz Bangdji, jest nas tu kilku, zwłaszcza wśród "starej gwardii", którzy zdystansowali się trochę do Wamiz. Rzadziej się udzielamy, a niektórzy w ogóle przestali pisać albo całkiem odeszli (nie, Abbyo, tylko nie ty też! 😐)...

Po prostu od jakiegoś czasu atmosfera się pogorszyła. Wpisy niektórych osób nie służą już dyskusji, debacie czy pomaganiu, a jedynie złośliwościom, atakom, manipulacjom, insynuacjom, terroryzowaniu innych czy zwykłemu trolowaniu... Na dłuższą metę to wykańcza i męczy. Przez to, że gdzieś uciekł ten fajny klimat Wamiz, a człowiek ma ciekawsze rzeczy do roboty niż marnowanie energii na toksyczne osoby, trzymamy się bardziej na uboczu – ze szkodą dla tych miłych chwil z resztą ekipy...

Wiwi to odczuła na własnej skórze i nie ona jedna. No i tak, Lorna też odeszła przez to, jak popsuła się tu atmosfera. Nie była jedyna i pewnie nie ostatnia.

A przecież wiemy, jaki potencjał ma Wamiz, jakie fajne debaty i rozmowy można tu prowadzić, starając się pomagać bez skakania sobie do gardeł przy lada różnicy zdań i oskarżania się o całe zło tego świata... Na szczęście wciąż jeszcze trochę tego zostało, są miłe chwile i fajne pogaduchy z sympatycznymi ludźmi 😌, ale ta atmosfera nagonki i niekończących się wojenek, która się tu zadomowiła, jest po prostu niefajna. To wszystko psuje, blokuje, odbiera chęci i wielka szkoda, że tak jest. 😞

Ale zgadzam się z tobą: Wiwi, nie usuwaj się w cień! 😉

Przetłumaczony francuski
    B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wiwi, nie musisz trzymać się z boku...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, rozumiem. Tak czy inaczej, dziękuję, że zadałeś sobie trud, żeby mi to wszystko wyjaśnić i przepraszam, jeśli moja obecność narobiła jakiegoś zamieszania. Mam nadzieję, że nie będziecie mieć już przeze mnie żadnych kłopotów. Dobrej nocy wszystkim.

To zamieszanie było tu już na długo przed Twoim pojawieniem się, spokojnie, nie jesteś w żaden sposób odpowiedzialna za te szczeniackie wybryki.

Dobrej nocy i powodzenia w dalszym korzystaniu z forum! 😉

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, rozumiem.

Dzięki wielkie w każdym razie, że poświęciliście czas, żeby mi to wyjaśnić. Przepraszam, jeśli moja obecność narobiła jakiegoś zamieszania.

Mam nadzieję, że nie będziecie mieli już przeze mnie żadnych kłopotów. Dobrej nocy wszystkim!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

@Urh'Zae to była tylko i wyłącznie moja decyzja, czy wspominać tutaj o tym projekcie zawodowym, czy nie. Jeśli ktoś mi się tutaj z czegoś zwierza, nawet jeśli to jakaś błahostka, nie wyciągam tego na forum publiczne. Zwłaszcza że sugerowano, że ten „biedny pies” będzie pewnie maltretowany – no tak, bo pies pracujący (wybaczcie, użyto określenia „pies stróża”) to według niektórych z automatu nędzne życie. Sama widziałam przypadki zaniedbania i znęcania się w tej branży, byłam tym wręcz zniesmaczona. Nie oznacza to jednak, że zamierzam powielać takie zachowania...

Niestety dla tego „kapusia” i jego insynuacji, ten pies jest traktowany dokładnie tak samo jak dwa pozostałe... Śpi w domu, wychodzi na spacery, ma tyle samo pieszczot i uwagi, co moja 10-letnia sunia i mój prawie 5-letni Dobek-cykor.

Doprecyzujmy też, że dopóki nie udowodni mi się czegoś innego, @AlfredW nie ma żadnego doświadczenia, wiedzy ani kompetencji w tej dziedzinie. Jego konikiem są za to spekulacje.

W każdym razie, wracam w cień i nie będę już zaśmiecać tego wątku. Skoro wątpliwości co do naszej tożsamości zostały rozwiane (co jest absurdalne... i śmieszne), mam nadzieję, że nie będę już wywoływana do tablicy, żeby czytać takie bzdury i pomówienia.

Dobranoc wszystkim i wygłaskajcie swoje psiaki (zarówno te pracujące, jak i te do towarzystwa...)

Przetłumaczony francuski
    B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Aggie znowu zrobiła się dość ciężka?

Czy to się już wcześniej zdarzało?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Aaa, okej, wiwi nie ogarniała, o co chodzi. Zrobię tak jak Lorna – alfrewd i ta jego ekipa z mnóstwem nicków w końcu mnie wykończyli 😁 Wamiz nie ma już kompletnie żadnego sensu

Też niewiele z tego wszystkiego zrozumiałam...

To prawda, że na forum ostatnio znów zrobiło się dość ciężko... 🙁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, dzięki za te wyjaśnienia 👍

Dlaczego od razu tak najeżdżać? Czy praca z psem użytkowym to naprawdę aż tak wyjątkowa sprawa?

Zwłaszcza jeśli chodzi o maliniaki – one mają to we krwi, to niemal małe roboty, jeśli się nie uważa (najtrudniejsze, przynajmniej w przypadku Noo, było dla mnie dbanie o zachowanie odpowiedniej „równowagi”).

Dobrze zauważyliście, to owczarek holenderski, jest psem pracującym (na lotnisku). Noo zaczął niedawno, bo jego pierwszy rok życia był w całości poświęcony nauce „zawodu” i wychowaniu. To trochę inna branża, ale żeby od razu tak na to wsiadać...

To wydaje mi się równie niedorzeczne, co narzekanie, że border collie zagania stado, husky ciągnie sanie, a beagle jest psem myśliwskim 😶😶😶

A co do konieczności uzasadniania odpowiedzi... cóż, właściwie nie wiem, co powiedzieć 🤣 poza tym, że pisanie, że coś jest po prostu dobre albo złe, bez żadnych argumentów, wydaje mi się trochę... puste.

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 50

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post