Kojec dla szczeniaka na noc?

F
Frye_2000 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

To mój pierwszy psiak, mam szczeniaka, który ma obecnie 2 miesiące. Hodowczyni poradziła nam, żebyśmy na noc zostawiali go w kojcu. Zaczęliśmy to robić, ale mam wrażenie, że on tego nienawidzi i zaczyna szczekać, gdy tylko go tam zamkniemy. Na początku myślałem, że to z powodu samotności, ale zauważyłem, że kiedy jest poza kojcem, a nas nie ma w pobliżu lub jesteśmy dalej, to w ogóle nie reaguje ani nie piszczy.

Zastanawiam się, czy ten kojec to w ogóle dobry pomysł?

Dzięki za wasze odpowiedzi i do usłyszenia!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

50 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No dobrze, skoro u niej wszystko w porządku, to najważniejsze.

Dzięki za wieści. Mam nadzieję, że jeszcze wróci na forum.

Jej analizy behawioralne były bardzo ciekawe, a komentarze zawsze trafne.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wciąż mamy ze sobą kontakt, ale rozmawiamy o psach. Nie znam powodów jego odejścia, ale pewnie coś w tym jest.

Przetłumaczony francuski
    B
    Bangdji Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Abbyo, to dlatego Lorna odeszła? 🙄

Masz jakieś wieści?

Przepraszam, że zaśmiecam ten wątek, ale patrząc na to, w jakim jest teraz stanie, to chyba i tak już bez znaczenia...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Aaa, okej, wiwi nie rozumiał. Zrobię tak jak Lorna – alfrewd i ta jego paczka kumpli z mnóstwem różnych nicków w końcu mnie wykończyli 😁 Wamiz nie ma już naprawdę żadnego sensu.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Widzę, że w Bretanii wcale nie jest lepiej.

????

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Sorki za post pod postem! Mam pewien plan zawodowy, który przypomina Twoje obecne zajęcie. Chodzi o powrót do mojej dawnej pracy w ochronie z psem. Trzymałam tę informację dla siebie i wspomniałam o tym tylko kilku osobom, w tym tej psychopatce powyżej. A ona, tylko dlatego, że ścięłam się z jednym z jej znajomych, postanowiła wywlec te prywatne sprawy publicznie na forum. To tyle! Poza tym, dwa z moich psów to owczarki belgijskie malinois. Skoro już wrzucałam tutaj ich zdjęcia, to mylenie ich z Twoim (z tego co kojarzę, to owczarek holenderski) świadczy albo o problemach ze wzrokiem, albo o wyjątkowo złej woli. Jesteśmy też w podobnym wieku i mamy to „nieszczęście”, że lubimy się rozpisywać w odpowiedziach. No i @AlfredW od razu sobie pomyślał: „oho, to na pewno Wie pod przykrywką!” 🙄
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    @Urh'Zae, rzeczywiście pomylili cię ze mną. Stąd to nawiązanie do Bretanii i to oskarżycielskie „Wiwi” (No cóż, poziom tych ataków tutaj nie powala). Większość osób na forum jest życzliwa i nawet jeśli mamy odmienne zdania, to mimo tych różnic atmosfera pozostaje przyjazna. Ale jest też kilka osób, które wchodzą tu tylko po to, żeby narzucać swoje zdanie, atakować czy manipulować. Jak sama zauważyłaś, doświadczyłaś tego ledwie się tu zarejestrowałaś. Trochę wycofałem się z tej strony, żeby unikać ataków i zaglądam tu jedynie, żeby pośmiać się z tych szczeniackich zachowań, ale dzisiejszego wieczoru uznałem, że to pilne i ważne, żeby w końcu postawić kropkę nad „i”.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór Wiegehts35, czyli zostałam wzięta za Pana/Panią? Właśnie nie rozumiałam tego „wiwi” (to było skierowane do Pana/Pani?) i uznałam to za prześmiewczy żart 😶, którego zresztą nie wzięłam do siebie. Faktycznie widzę, że na tym forum panuje spory bałagan, ale to niestety – lub stety – część życia w społeczności 👍 W każdym razie proszę się o mnie nie martwić, przywykłam do trudnych osób, więc nie tak łatwo mnie urazić, a wycofywać się tym bardziej nie zamierzam 🤣 Mogę zapytać, co właściwie doprowadziło do tego nieporozumienia?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

+1 Aggie.

Wygląda na to, że będziemy prać brudy publicznie! No to proszę, wyłożę kawę na ławę:

Jeśli używanie wielu kont to twój zwyczaj i twojej małej, zamkniętej grupki znajomych, to u mnie tak nie jest.

Jeśli masz taki wzrok, że mylisz mnie z @Urh'Zae (której tak poza tym nie znam, ale pozdrawiam i przepraszam, że została wciągnięta w ten cały syf wbrew swojej woli), to mam dla ciebie parę soczewek kontaktowych.

Jeśli nie potrafisz zapamiętać, że mam 3 psy i żaden nie pasuje do jej awatara, to już nic na to nie poradzę. Zaniki pamięci, dezorientacja – nie wiem, o co chodzi, ale wizyta u lekarza staje się pilna dla zdrowia tego forum (twoje własne zdrowie akurat mnie nie obchodzi).

I na koniec... Jeśli masz ze mną jakiś problem, to wal prosto z mostu, zamiast rzucać te durne aluzje. Od jakiegoś czasu podlizujesz się tutaj paru osobom, żeby podreperować swój wizerunek, ale mam nadzieję, że nie wszyscy będą tak naiwni, jak ja kiedyś.

Miłego weekendu wszystkim i sorki za mój ostry wpis, ale niektórym tutaj naprawdę należy się solidny kopniak w *****.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, no niby tak, tylko po co?
    Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 50

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post