Mój 2-miesięczny szczeniak bardzo mało je
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Od jak dawna go masz?
Eukanuba nie cieszy się może najlepszą opinią, ale zanim zaczniesz zmieniać karmę, daj szczeniakowi czas, żeby oswoił się z nową rodziną...
tak, żadnych ekstremalnych aktywności, dopóki jeszcze rośnie; i krótkie spacerki kilka razy dziennie
Ale piękność! 👌
Dzień dobry
To moja 12-letnia córka pewnie będzie mi teraz wiercić dziurę w brzuchu ^^ o swojego Aussiego, codziennie znajduje na YouTube jakieś cudne szczeniaki... Myślimy o tym, żeby tego lata poszukać towarzyszki dla naszego labradora...
Tak, w okresie wzrostu zdecydowanie bezpieczniej jest unikać schodów i skoków...
No i spacery nie powinny być zbyt długie...
https://www.chiens-de-france.com/photo/eleveurs/239/47662/presentations/5ac58585-7b67-e404-29d9-65457565b4df.jpg
Będę na forum po południu...
Do usłyszenia
Jeśli macie jakieś pytania o BARF?
🙂🙂
Kto was będzie teraz męczył?
Czytałem, że nie powinno się pozwalać im skakać, bo to ryzykowne dla kości.
Owczarki australijskie to spore wrażliwce (zapytajcie weterynarzy) i nie za bardzo przepadają za nowościami w jedzeniu
To nic wielkiego (poza sytuacjami, gdy trzeba podać leki, bo te psiaki przejrzą każdą waszą sztuczkę), tak czy siak na pewno nie zagłodzą się na śmierć
Ale jeśli macie wybierać między „za mało” a „za dużo”, wybierajcie raczej to pierwsze, bo nadmiar jedzenia to zawsze, prędzej czy później, katastrofa dla zdrowia
Ach, znam taką jedną 12-latkę, która będzie mi wiercić dziurę w brzuchu o swoją owczarkę australijską... 😁
Oslo jest przepiękny! Ma taką anielską buźkę... Dzięki.
Warto też wiedzieć, że owczarki australijskie potrafią czasem słabo jeść (a nawet wybrzydzać) – tak jest z Olbią, zaskoczyła swojego pana, ta spryciula... kręci nosem na warzywa...
No i u szczeniaków trzeba naprawdę bardzo uważać na skoki w okresie wzrostu!! To żywy dynamit...
Olbia miała poważną operację przez te zabawy, skończyło się złamaniami.
Wielkie miziaki dla Oslo!
Dobrej nocy, jest spokojny?

Hej, a dałoby radę wrzucić jakieś fotki Oslo? ;-)
Musi być do schrupania...
Tak jak pisała Aggie 19, psiak jest trochę zdezorientowany...
Jest u Was jeszcze zbyt krótko, żeby dostawać surowe mięso...
Mógłby dostać biegunki... (za jakiś tydzień, jak już się u Was zadomowi, małe kawałki surowego drobiu będą świetne jako smaczki albo dodatek do jedzenia... a najlepiej, jeśli możecie, poczytajcie o diecie BARF... naprawdę warto dla niego)...
Zamiast mięsa, dodaj mu raczej bio olej kokosowy do karmy... (znajdziecie w marketach, sklepach ze zdrową żywnością...) wystarczy pół łyżeczki, a i do Waszego gotowania w kuchni jest rewelacyjny...
https://www.vismedicatrixnaturae.fr/remedes-recettes/l-huile-de-noix-de-coco-une-panacee-indispensable/
Tak jak radził Petyrlechon, namaczanie karmy to świetny pomysł...
Co do dawkowania karmy, to zupełnie nie wiem, bo moje trzy suczki są na BARFie...
Na forum o BARFie są dwa owczarki australijskie, dorosły i szczeniak, które są przepiękne...
Olbia i Harry...
Moja labradorka Oxane zaczęła, jak miała dwa miesiące... możecie ją zobaczyć na moim Pintereście albo na forum BARF... no i tutaj, na Wamiz...
Wymiziajcie ode mnie swojego malucha
🙂