Mój 2-miesięczny szczeniak bardzo mało je

Vangohan
Vangohan Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Adoptowaliśmy małego owczarka australijskiego, który ma dwa miesiące.

Kupiliśmy tę samą karmę, którą dostawał wcześniej (Eukanuba), ale mój szczeniak je bardzo mało albo prawie wcale.

Próbowałem już mieszać ją z odrobiną kurczaka, ale on tylko wyjada mięso, a resztę zostawia. Próbowałem też namaczać chrupki wodą, ale to nic nie dało.

Co robić?

Dzięki wielkie za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

28 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Vangohan
    Zgłoś

Purizon i Orijen są dla kotów, nie?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jeśli chcesz rady, zostaw swojemu szczeniakowi stały dostęp do jedzenia, zje tyle, ile będzie potrzebował. Jeśli Twój maluch ma dopiero 2 miesiące, skup się na jego socjalizacji. Jeśli marzy Ci się w przyszłości pies idealny, bez żadnych problemów behawioralnych, możesz napisać do mnie na priv.
    Przetłumaczony francuski
    Vangohan
    Zgłoś

Waży 6 kg w wieku 2 miesięcy.

Dajemy mu takie porcje, jakie są zalecane na tyle opakowania karmy i zgodnie z tym, co doradziła nam osoba, od której go kupiliśmy.

Czy to nie za dużo?

Przetłumaczony francuski
    Chlorophylle
    Chlorophylle Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    A poza tym spróbuj powoli przejść na jakąś lepszą karmę, która ma więcej białka i nie zawiera zbóż, np. Purizon czy Orijen... To będzie lepsze dla jego zdrowia, a może nawet bardziej mu posmakuje.
    Przetłumaczony francuski
    Petyrlechon
    Petyrlechon Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór, jeśli dobrze rozumiem, dajesz mu 300 g karmy dziennie? Jeśli faktycznie tak jest, to nic dziwnego, że zjada tylko jedną czwartą – to niewiele mniej niż porcja mojego dorosłego psa, który waży 27 kg. Dla szczeniaka tej wielkości to powinno być około 100-120 gramów dziennie.

Przetłumaczony francuski
    Chlorophylle
    Zgłoś
    Ile on waży?
    Przetłumaczony francuski
    Vangohan
    Zgłoś

Dajemy mu po 100g na posiłek, 3 posiłki dziennie.

Nigdy nie dojadał swojej miski do końca, a od tego dnia zjada zaledwie jedną czwartą.

Przetłumaczony francuski
    Chlorophylle
    Zgłoś

Co masz na myśli, mówiąc „bardzo mało”? Twój szczeniak jest jeszcze bardzo młody, więc to zupełnie normalne, że nie zjada wielkich ilości. Pamiętaj, żeby dzielić mu jedzenie na trzy posiłki dziennie – w tym wieku to dla niego najlepsze rozwiązanie.

Przetłumaczony francuski
  • 28 komentarzy na temat 28

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post