Największy z miotu
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dobry behawiorysta jako pierwszy Ci powie, że szczeniaka nigdy nie powinno się zabierać z domu przed 8. tygodniem życia i że warto poczekać do końca socjalizacji pierwotnej, czyli mniej więcej do 12. tygodnia.
Dobry hodowca sam dobierze odpowiedniego szczeniaka do stylu życia przyszłych opiekunów, patrząc na jego charakter. Tak samo nie wyda maluchów w wieku zaledwie 8 tygodni i zazwyczaj skupia się tylko na jednej rasie.
A przechodząc do pytania:
Co o tym sądzicie? I czy ten, który jest największy w 5. tygodniu, na pewno będzie największy jako dorosły pies?
Niekoniecznie! Jedna z moich suczek była najdrobniejsza z całego miotu. Dwa lata później przerosła i wagą, i wzrostem jednego ze swoich braci, który na początku był największym „osiłkiem”. I tak jest do teraz, po 4 latach.
Behawiorysta i hodowca od 30 lat, szkoli nawet dzikie zwierzęta do filmów... strasznie szybko oceniacie....
Sorki, ale jestem tego samego zdania co Docline... szkoda, że sprzedaje szczeniaki w wieku 8 tygodni, bo wydaje się być bardzo rzetelnym fachowcem.
Dzięki za to „kopiuj-wklej” z Google, ale to, co mnie interesuje, to wasze osobiste opinie i przeżycia. Nie bierz tego za przejaw agresji, po prostu sporo już czytałem w internecie. Chciałbym po prostu poznać doświadczenia osób, które wzięły albo obserwowały największego psa z miotu.
Dzięki wielkie!
To behawiorysta i hodowca z 30-letnim stażem, szkoli nawet dzikie zwierzęta do filmów... Szybko oceniacie innych...
Renomowany hodowca, który pozbywa się szczeniaków w wieku 5 + 3 = 8 tygodni? No nie wiem, słabo to widzę...
16 komentarzy na temat 16