Samotność a owczarek australijski

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór wszystkim

Od tygodnia mamy w domu 2-miesięcznego futrzaka i na razie wszystko idzie całkiem dobrze. Zdarzają się małe wpadki, ale nic poważnego. Czytałem, że owczarki australijskie źle znoszą samotność, ale przecież kiedy idziemy do pracy, piesek siłą rzeczy zostaje sam. W najbliższą sobotę wybieramy się do znajomych i mały zostanie w domu (razem z dwiema świnkami morskimi). Nie chcę go tam zabierać, bo będą tam dzieci, a on jest jeszcze za mały na taką ciągłą stymulację i zaczepianie.

Czy to właśnie o taką samotność chodzi, czy raczej o sytuacje, gdy pies jest zostawiany sam sobie praktycznie przez cały czas? Przecież nie możemy go wszędzie ze sobą zabierać.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

19 odpowiedzi
Sortuj według:
  • L
    Ldcsta Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry! Właśnie zobaczyłem Twój komentarz i chciałbym się dowiedzieć, czy ostatecznie zdecydowałeś się na owczarka australijskiego, czy nie. Jeśli tak, to czy możesz mi powiedzieć, czy zostaje on na długo sam? Dzięki i pozdrawiam!
    Przetłumaczony francuski
    L
    Ldcsta Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, na jak długo Wasze owczarki australijskie zostają same w ciągu dnia?

Przetłumaczony francuski
    Erable
    Erable Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Własny post (brakujące słowo)

Przetłumaczony francuski
    Erable
    Erable Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Razem z synem bardzo chcielibyśmy mieć owczarka australijskiego. Rano pewnie będziemy mogli poświęcić na spacer tylko jakieś 15 minut, a wieczorem około godziny. Problem w tym, że w międzyczasie ja będę w pracy, a syn w szkole, więc piesek musiałby zostawać sam przez około 10 godzin dziennie (poza środami i weekendami). Czy możecie nam coś doradzić, żeby jemu (i nam) żyło się jak najlepiej? Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Ten post ma już dwa lata...

Żebyś mógł otrzymać odpowiedzi, musisz założyć swój własny wątek, tak żeby zobaczyło go jak najwięcej osób z naszej społeczności.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, Razem z synem bardzo chcielibyśmy mieć owczarka australijskiego. Rano będziemy mogli poświęcić na spacer pewnie tylko jakieś 15 minut, a wieczorem około godziny. Problem w tym, że w międzyczasie ja idę do pracy, a syn do szkoły, więc pies musiałby zostawać sam w domu na około 10 godzin dziennie (z wyjątkiem śród i weekendów). Czy moglibyście nam coś doradzić, żeby umilić mu (i nam) życie w takiej sytuacji? Dzięki! Pozdrawiam serdecznie
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, Razem z synem bardzo chcielibyśmy mieć owczarka australijskiego. Rano będziemy mogli poświęcić na spacer pewnie tylko jakieś 15 minut, a wieczorem około godziny. Problem w tym, że w międzyczasie ja idę do pracy, a syn do szkoły, więc pies musiałby zostawać sam w domu na około 10 godzin dziennie (z wyjątkiem śród i weekendów). Czy moglibyście nam coś doradzić, żeby umilić mu (i nam) życie w takiej sytuacji? Dzięki! Pozdrawiam serdecznie
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry

Razem z synem bardzo chcielibyśmy mieć owczarka australijskiego. Rano pewnie uda nam się wyjść z nim tylko na jakieś 15 minut, a wieczorem na godzinę. Problem w tym, że w międzyczasie ja idę do pracy, a syn do szkoły, więc musielibyśmy zostawiać go samego na około 10 godzin dziennie (z wyjątkiem śród i weekendów). Czy moglibyście nam coś doradzić, żeby jemu (i nam) żyło się przyjemniej? Dzięki.

Pozdrawiam

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za te dobre wieści!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór wszystkim!!! O rany, nie widziałam, że dostałam aż tyle odpowiedzi!!!! Tysiąckrotne przeprosiny!!!! Słuchajcie, tamtego słynnego wieczoru został sam jak dorosły pies na całe 5 godzin i kiedy wróciliśmy, okazało się, że nic nie nabroił! Siedział przy kanapie i patrzył na nas z taką winną miną, mimo że był bardzo grzeczny...

Odpowiadając niektórym z Was, wiedźcie, że jestem z psem praktycznie non stop, bo pracuję na nocki, a mój chłopak w dzień, więc psiak rzadko zostaje sam....

Od tamtego czasu chodzimy do psiego przedszkola, a od września zaczęliśmy treningi agility...

I bardzo dużo się razem bawimy...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór wszystkim!!! O rany, nie widziałam, że dostałam aż tyle odpowiedzi!!!! Tysiąckrotne przeprosiny!!!! Słuchajcie, tamtego słynnego wieczoru został sam jak dorosły pies na całe 5 godzin i kiedy wróciliśmy, okazało się, że nic nie nabroił! Siedział przy kanapie i patrzył na nas z taką winną miną, mimo że był bardzo grzeczny...

Odpowiadając niektórym z Was, wiedźcie, że jestem z psem praktycznie non stop, bo pracuję na nocki, a mój chłopak w dzień, więc psiak rzadko zostaje sam....

Od tamtego czasu chodzimy do psiego przedszkola, a od września zaczęliśmy treningi agility...

I bardzo dużo się razem bawimy...

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 19

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post