Szczeniak za mały jak na swój wiek

Pogo01
Pogo01 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Adoptowałam mojego małego Pogo 3 miesiące temu. Wszystko idzie naprawdę świetnie, bardzo szybko odnalazł się w nowym otoczeniu i stał się pełnoprawnym członkiem naszej rodziny. To bardzo energiczny, 5-miesięczny maluch, spacerujemy razem od 2 do 3 godzin dziennie.

Dziś po południu byliśmy u weterynarza na szczepieniach przypominających. Ogólnie wszystko jest w porządku, Pogo jest w doskonałej formie, więc pod tym względem super.

Z drugiej strony, moja pani weterynarz uważa, że jest „mały” jak na swój wiek i sugeruje, że to pewnie owczarek australijski miniaturowy. Faktycznie, mając 5 miesięcy waży tylko 10 kg i nie jest zbyt wysoki na łapach. Kiedy kupowałam go od hodowczyni, ta zapewniała mnie, że jako dorosły pies będzie ważył około 35 kg... Jestem teraz trochę zagubiona... Czy pies może tak nagle wystrzelić w górę?! Myślicie, że hodowczyni mogła mnie okłamać?!

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi 🐶

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Nie, nie sądzę, żeby hodowczyni Pana/Panią okłamała.

Każdy pies jest wyjątkowy i niektóre mogą być większe lub mniejsze od średniej, zupełnie jak u ludzi. Trudno to tak po prostu przewidzieć.

Mój szczeniak rasy Papillon w wieku prawie 10 miesięcy nie waży nawet 2 kg, mimo że powinna ważyć od 2,5 do 5 kg.

Co do nagłego skoku wzrostu – może się zdarzyć, ale jest to naprawdę mało prawdopodobne.

Jeśli piesek dobrze się czuje i nie jest wychudzony, to po prostu jest mniejszy gabarytowo i nie ma w tym nic niepokojącego.

Pies rasy dużej może rosnąć nawet do drugiego roku życia.

Przetłumaczony francuski
  • 21 komentarzy na temat 21

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post