Ile szczeniaków w miocie po suczce malinois i psie owczarku niemieckim?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

1) Chciałbym się dowiedzieć, ile szczeniaków może być w miocie 3-letniej suczki malinois i 3-letniego psa owczarka niemieckiego?

Moja sunia malinois ma rodowód (ZKwP). Owczarek niemiecki mojego znajomego również ma rodowód.

2) Jak długo trwa u psa ciąża?

Dzięki wielkie za odpowiedzi. 👌 !!!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Saloméhautier: Ci znajomi nie wezmą przecież wszystkich szczeniaków i tu jest właśnie problem – jeśli nikt się po nie nie zgłosi, to co się z nimi stanie? Zwłaszcza że w dzisiejszych czasach ludzie rzadziej adoptują zwierzaki...

Zgadzam się, lepiej doradzić im schronisko, zrobią przy okazji bardzo dobry uczynek :) No i to oszczędzi Twojej suni niepotrzebnego męczenia się :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wydaje mi się, że mówiła, że jej koleżanki chciały szczeniaki, więc chyba ma do nich chociaż odrobinę zaufania, no nie!?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Egoizm bierze górę... Szczerze mówiąc, wstyd mi, że jestem człowiekiem... Nie uważasz, że lepiej byłoby, gdyby adoptowali jakiegoś psa ze schroniska? Tym bardziej że nawet jeśli rodzice mają rodowód, to szczeniaki i tak go nie będą miały.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O rany, znowu chęć rozmnażania... i to jeszcze po to, żeby oddawać „przypadkowe kundelki”, które za jakiś czas tylko powiększą liczbę psów w schroniskach. Pfff, jak się wie, ile szczeniaków może urodzić **** malinois, to naprawdę słabo to wygląda.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, jeszcze tego nie zrobiłem.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, jeszcze tego nie zrobiłem.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, jak będzie ich kilka, to jednego chciałbym sobie zostawić, a resztę sprzedam.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jeśli Twoi znajomi są całkowicie pewni, że chcą go wziąć, to nie widzę w tym żadnego problemu!
    Przetłumaczony francuski
    Humeur-De-Chien
    Humeur-de-chien Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, Jasonie,

Nie do końca rozumiem.

Planuje Pan dopuszczenie do siebie malinois i owczarka niemieckiego, czy „sprawa” jest już załatwiona?

To, że rodzice mają rodowód, nic nie zmienia, bo maluchy i tak go nie dostaną. I jaki byłby cel takiego miotu?

Jeśli pod sformułowaniem „ile trwa miot” ma Pan na myśli ciążę, to trwa ona od niecałych 2 miesięcy do prawie 2 i pół miesiąca.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, czy chce Pan/Pani dopuścić swoją suczkę dla znajomych??

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 22

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post