Ile szczeniaków w miocie po suczce malinois i psie owczarku niemieckim?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

1) Chciałbym się dowiedzieć, ile szczeniaków może być w miocie 3-letniej suczki malinois i 3-letniego psa owczarka niemieckiego?

Moja sunia malinois ma rodowód (ZKwP). Owczarek niemiecki mojego znajomego również ma rodowód.

2) Jak długo trwa u psa ciąża?

Dzięki wielkie za odpowiedzi. 👌 !!!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, mam znajomych, którzy byliby chętni na szczeniaki.

Chciałem, żeby miała miot z innym malinoisem, ale nie znam nikogo, kto by go miał.

Przetłumaczony francuski
    J
    Jespere Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ciąża trwa około 62 dni, jeśli o to właśnie Pan/Pani pyta (czyli jak długo **** będzie w ciąży?).

Żeby dowiedzieć się, ile szczeniąt może być w miocie, najlepiej udać się do weterynarza na badanie palpacyjne i USG.

I jeszcze jedna kwestia – mimo że rodzice są psami rodowodowymi, szczeniaki rodowodu nie dostaną i będą traktowane jako mieszańce (krzyżówka dwóch różnych ras).

W miocie może być od 6 do 12 maluchów. Mam nadzieję, że wie Pan/Pani już, komu je powierzyć, bo niestety bardzo dużo kundelków kończy w schroniskach.

Przetłumaczony francuski
  • 22 komentarzy na temat 22

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post