Imię dla mojego maliniaka?

Lulunuts
Lulunuts Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim! Zapisałem się tutaj, żeby móc liczyć na wasze rady w kwestii wychowania mojego szczeniaka malinois – ma dopiero 2,5 miesiąca!

Ale zanim do tego przejdziemy, chciałbym mu znaleźć jakieś imię! Powiedzcie mi, czy to konieczne, żeby imię zaczynało się na literę R? Bo jeśli tak, to kompletnie nie mam pomysłu, a te imiona z internetu w ogóle mi nie podchodzą. Bardzo podoba mi się imię Viking (nie pytajcie mnie dlaczego, hehe).

Wrzucam wam kilka fotek, żebyście mogli zobaczyć tę jego słodką mordkę i podsunąć jakieś propozycje :)

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

19 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Rackham Le Rouge
    Rackham le rouge Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Oj wiesz, nawet przy długim imieniu zazwyczaj i tak kończy się na skracaniu albo jakimś zdrobnieniu.

U nas na przykład jest Rackham i często wołamy na niego Rackou albo Rackakou...

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ragnarök moim zdaniem jest trochę za długie, ale Ragnar też brzmi całkiem fajnie ^^

Jeśli lubisz klimaty wikingów, to serial o tym samym tytule (na Netflixie) może Cię zainspirować ^^

Przetłumaczony francuski
    Lulunuts
    Lulunuts Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Okej, dzięki! Czyli jeśli dodam „R” na początku, to mogę go nazwać jakkolwiek? Mama podpowiedziała mi imię Ragnarök – bardzo mi się podoba, ale czy to nie jest trochę za długie?

Ktoś z Was wspomniał też o Reidun i to też brzmi całkiem fajnie!

Przetłumaczony francuski
    Kanga38
    Kanga38 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam na myśli oficjalne zawody, takie, na które przyjmują tylko psy z rodowodem.
    Przetłumaczony francuski
    Kanga38
    Kanga38 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Myślę, że "Tchiko" bardzo by do niego pasowało

Moja mała ma rodowód, ale to owczarek anatolijski, więc poza wystawami... na które w ogóle nie mamy ochoty, więc olaliśmy system i nazwaliśmy ją Kanga (xD to "K" jest niby "zakazane")

W sumie to imię (albo ta cała długa nazwa) musi zaczynać się na R tylko jeśli chcesz jeździć na wystawy, a tak poza tym to mamy to gdzieś, ha ha

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    R’Viking albo Royal Viking, Rusé comme un Viking... w oficjalnych papierach można nieźle zaszaleć, jeśli się chce. Niektórzy dla beki wymyślają całe tasiemce, ale to tylko po to, żeby trzymać się litery obowiązującej w danym roku. Na co dzień po prostu Viking. Gally została zarejestrowana przez hodowcę jako Geisha.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Nie, wcale nie ma Pan/Pani obowiązku nadawania mu imienia na literę „R”. W najgorszym razie można mu wpisać dowolne „oficjalne” imię do dokumentów, a na co dzień wołać na niego tak, jak się Panu/Pani podoba.

Jeśli chodzi o imiona: Magnus, Lepsius, Pumpking, Jango, Ramsès, Tommy... myślę, że bardzo do niego pasują. 😁

Swoją drogą, jest naprawdę przeuroczy. 😯

Przetłumaczony francuski
    Rackham Le Rouge
    Rackham le rouge Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć! Przede wszystkim – jest przepiękny!!!

Pewnie inni doradzą Ci lepiej w kwestii tego, czy imię musi być na literę R, czy nie. Wydaje mi się, że to zależy od tego, czy piesek ma rodowód (ZKwP), bo wtedy zasady mogą się różnić.

Na literę R jest mnóstwo fajnych imion. My naszego nazwaliśmy RACKHAM, w nawiązaniu do komiksu o Tintinie i postaci Rackhama Czerwonego. Rackham był piratem i muszę przyznać, że to imię naprawdę do niego pasuje!!

Jeśli wolisz klimaty wikingów, spróbuj znaleźć jakieś nordyckie imię na R.

Oto mała lista:

Ragna, Ragnfrid, Ragnhild, Rambjorg, Ramfrid, Randi, Ranfrid, Rannveig, Ranveig, Reidhild, Reidun, Reinhild, Runa, Runhild

Przetłumaczony francuski
  • 19 komentarzy na temat 19

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post