Jak zachęcić psa do wchodzenia do budy i zostawania w niej?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Jak mogę zachęcić mojego 16-miesięcznego maliniaka, żeby wchodził do swojej budy i w niej zostawał, zwłaszcza kiedy pada deszcz, a nas nie ma w domu? Wchodzi tam tylko wtedy, gdy wrzucamy mu karmę. Mówimy mu „zostań”, ale to nie trwa zbyt długo. Budę zbudowałem mu sam, więc widział wszystkie etapy budowy i nie jest to dla niego obce miejsce.

Dzięki wielkie👏

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

No cóż, trzeba mu tam wrzucać smaczki i sprawić, żeby przyzwyczaił się do przebywania tam jak najczęściej. Musi to traktować jako swoją oazę spokoju i miejsce do odpoczynku. Żeby tak się stało, musi spędzać tam sporo czasu, a w środku musi być wygodnie – połóż jakiś kocyk, fajną matę, zabawki itp.

Wielkie dzięki, ale właśnie dokładnie to robię: matę znajduję potem na trawniku, bo on się nią bawi, smaczki zjada w mig, a zabawki po prostu wynosi... Woli siedzieć pod drzwiami wejściowymi (tymi wychodzącymi na ogród). Ciężka sprawa.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No więc wrzucaj mu tam smaczki i niech przyzwyczaja się do przebywania tam jak najczęściej. Musi zacząć traktować to miejsce jako swoją oazę spokoju i odpoczynku. Żeby tak było, musi spędzać tam czas, więc zadbaj o wygodę – połóż jakiś kocyk albo fajną matę, daj zabawki itp.
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post