Malinois i kotka?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Sky,
Dzięki, tak właśnie zrobię :) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ^^
Czy to możliwe, żeby moja kotka bawiła się ze szczeniakiem? ^^
W każdym razie dzięki wielkie za wszystko :)
To szczeniak, więc jest spora szansa, że na początku będzie trochę niedelikatny, nawet jeśli to tylko zabawa; ale jak podrośnie, to powinno się wszystko ułożyć, gdy już zrozumie, jak "działa" kot, a kot zorientuje się, że maluch nie ma złych zamiarów (tym bardziej że jak zacznie go to irytować, to kot pewnie sam mu to dobitnie uświadomi :p).
Na pewno są tu osoby z całą masą sprawdzonych i przetestowanych porad (i pewnie bardziej konkretnych niż moje, bo poza kotami sąsiadów sam mruczka nie mam :p), więc jeśli ich posłuchasz, to na pewno dasz radę – zwłaszcza dzięki cierpliwości, konsekwencji i łagodnemu podejściu :)
Cześć Lumaziis,
Dzięki za odpowiedź :)
Fajnie widzieć, że to może się tak dobrze ułożyć :)
Jak to u Ciebie wyglądało przy zapoznaniu? Pies był na smyczy? A koty mogły robić, co chciały?
Czyli za każdym razem, gdy pies był wobec nich zbyt gwałtowny, trzeba go upominać? Zadaję tyle pytań, bo to będzie nasz pierwszy pies i bardzo mi zależy, żeby wszystko poszło gładko :)
Moja kotka to taka mała kruszynka, miała sporo problemów ze zdrowiem, jak była mała, więc wciąż jest taka „delikatna”.
Lubi się bawić, ale czasem chce mieć po prostu święty spokój – czy pies to uszanuje? lol^^
Chciałabym, żeby u nas wszystko poszło tak dobrze jak u Ciebie :)
Cześć,
Dzięki za odpowiedź :)
Nigdy nie mieszkała z psem, ale sąsiedzi mają psy, więc kiedy jest u nich w ogrodzie, a pies szczeka, to ona po prostu odchodzi.
Jak ją najlepiej zapoznać ze szczeniakiem? Czy są na to jakieś sprawdzone metody?
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
Też masz malinois i kota?
Doprecyzuję tylko, że ta suczka malinois będzie szczeniakiem już po odstawieniu od matki.
9 komentarzy na temat 9