Mój szczeniak mnie atakuje, kiedy go karcę
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Lhadi45812, nie ma sensu robić kopiuj-wklej, Twoja wiadomość i tak nic nie wnosi.
Sarada, tak jak inni już wspomnieli, Twoje podejście do szczeniaka nie jest odpowiednie i brakuje między wami nici porozumienia. Po prostu zupełnie się z psiakiem nie rozumiecie.
Nie wiem, czy czytałaś coś o tej rasie przed wzięciem szczeniaka, bo to psy o specyficznym charakterze i konkretnych potrzebach. Malinois nie jest najłatwiejszym psem do ułożenia, ale jeśli odpowiednio go poprowadzisz, wyrośnie na super psa.
Skonsultuj się z behawiorystą, który naprawdę zna się na tej rasie (nie idź do pierwszego lepszego). Da Ci on solidne podstawy i klucz do sukcesu w jego wychowaniu. Ale pamiętaj, że przy maliniaku musisz zaangażować się w szkolenie na 200%.
Za dużo tego wszystkiego do omówienia i zrobienia! Skonsultuj się z behawiorystą, bo inaczej idziesz prosto na ścianę!
Nie myśl sobie, że chihuahua jest taki łatwy do wychowania... Mam jednego i uwierz mi, ma swój charakterek 😁
Jeśli chodzi o zabawki, to moje dwa mikropsy mają ich z dziesięć.
Poza tym, kiedy szczeniak podgryza, wasze techniki na nic się nie zdadzą. On chce po prostu pomasować sobie dziąsła, zupełnie jak niemowlaki, które gryzą gryzak. Twój psiak potrzebuje po prostu odpowiednich zabawek do ząbkowania.
3 zabawki to zdecydowanie za mało. Twoja sunia potrzebuje spożytkować energię nie tylko na spacerach, ale też poprzez zabawę. Myślę, że jeśli zapewnisz jej więcej zabawek, to bardziej ją to zajmie (a przede wszystkim odwróci jej uwagę, żeby nie zjadała kup ani nie niszczyła mebli).
W jakim wieku jest ten szczeniak? Jakie są warunki w hodowli?