Mój szczeniak mnie atakuje, kiedy go karcę
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Tak, to 56 g na posiłek
Jeszcze nie umie chodzić na smyczy
Ma 3 zabawki, w tym konga, do którego wkładam serek kiri
Tak, mam nadzieję, że to tylko błąd w sformułowaniu, bo jeśli ona dostaje tylko 56 g dziennie... nie, to niemożliwe! 🤪
Dzień dobry,
Całkowicie zgadzam się z tym, co napisano Ci wcześniej. W szczególności jeśli chodzi o pomoc behawiorysty, jeśli czujesz, że rozpierająca energia Twojego szczeniaka malinois Cię przytłacza.
Sama miałam owczarka belgijskiego (tervuerena) i mierzyliśmy się z wieloma trudnościami przez jego skłonność do gryzienia mnie. Był nawet taki czas, kiedy bałam się jego agresywnych reakcji i musiałam poprosić o pomoc behawiorystkę, która przyjechała do nas do domu, żeby sprawdzić, co tam „nie gra”... Nie wszystko udało się rozwiązać od razu, ale to nam ogromnie pomogło.
Właśnie doczytałem o tych 56 g na 3 posiłki... to w końcu na jeden posiłek czy na cały dzień?? Bo to mniej więcej tyle, ile mój maluch zjada dziennie!
To strasznie mało jedzenia jak na szczeniaka tej wielkości :-(
Oby to był tylko troll, bo aż mi się słabo zrobiło...! 😯
Mój szczeniak potrzebował co najmniej 15 dni / 3 tygodni, żeby poczuć się z nami swobodnie. Żeby poznać dom, nas i nasze przyzwyczajenia...
Nie sądzę, żeby branie jej za kark było dobrym pomysłem. To dość agresywne!
Kiedy coś podgryza, spróbuj odwrócić jej uwagę zabawką, kongiem, piłką – czymkolwiek.