Pomocy: Mój pies ma dziwną kuleczkę na łapie

Louise Lalan
Louise lalan Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Podczas zabawy z moją suczką zauważyłam, że ma na łapie małą kuleczkę (takie zgrubienie). Wydaje się, że jej to nie przeszkadza... ale i tak się martwię.

Boję się, że to może być przez ugryzienie kleszcza? Czy widzieliście już coś takiego u waszych psiaków?

Zaraz będzie niedziela i mój weterynarz jest zamknięty... Będę musiała poczekać przynajmniej do wtorku :(

Dajcie znać, co o tym myślicie,

miłego wieczoru wszystkim!

Pomocy: Mój pies ma dziwną kuleczkę na łapie

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Tania28
    Tania28 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, wyraźnie widać ślad po ukąszeniu; trzeba to obserwować, tak jak pisze Mel.
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mel1 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    O tej porze roku jest mało kleszczy, ale to się zdarza. Sama znalazłam jednego u mojego kota w Boże Narodzenie. Na razie możesz to miejsce zdezynfekować. To może być też jakiś kolec albo drzazga. W tej chwili nie ma co panikować, spokojnie może to poczekać do wtorku. Obserwuj, jak to się zmienia, czy nie wdaje się infekcja, i patrz na ogólny stan psa. W przypadku babeszjozy (choroby odkleszczowej) pies jest bardzo osłabiony i sika na pomarańczowo. Wtedy trzeba pędzić do weterynarza w trybie pilnym! Ale możliwe, że do wtorku opuchlizna już zejdzie. To wygląda na reakcję zapalną po ugryzieniu kleszcza, kolcu albo czymś innym... Warto to obserwować, ale ja bym się na Twoim miejscu nadmiernie nie martwiła, dopóki pies ma formę i nic go nie boli.
    Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post