Waga i wzrost maliniaków podczas dorastania oraz ich wielkość docelowa

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć!

Zakładam ten wątek, żeby „porównać” wymiary mojego Haïko z innymi maliniakami w fazie wzrostu.

W wieku 3 miesięcy = 15,2 kg

W wieku 4 miesięcy = 18 kg

W wieku 5 miesięcy = 23,4 kg

W wieku 6 miesięcy = 28 kg i około 58 cm (trudno go dokładnie zmierzyć, bo wierci się na wszystkie strony).

Jego tata był całkiem spory i Haïko jest do niego bardzo podobny, więc wiemy już, że wyrośnie na kawał psa ^^

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

59 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Cześć, jestem tu nowa! Mam na sprzedaż psa, więc jeśli ktoś z Was jest zainteresowany, to dajcie znać – jestem do dyspozycji.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak około 60-62 cm ^^ i tak, to duży bobas =)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, niezły z niego kawał chłopaka! =) Nie mogę się doczekać, aż dasz znać, ile mierzy! =)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No cóż, nasz przy 58 cm ważył już 28 kg, więc ona wcale nie musi być taka gruba, albo to nasz był jakimś wielkoludem. ^^

Zauważyłem, że w pewnym momencie zrobił się z niego taki pączek, a teraz ładnie wysmuklał. Myślę, że z Twoją będzie tak samo. Jutro spróbuję go zmierzyć, żeby sprawdzić, bo w sumie dawno już tego nie robiliśmy. ^^

wrzucam fotkę tak dla zabawy ;)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No i po wielu, wielu przygodach z mierzeniem mojej Iski, ma ona około 58 cm w kłębie. ^^
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jasne, rozumiem! ^^

Spróbuję ją zmierzyć i dam znać, jak tylko jaśnie pani łaskawie na to pozwoli! ^^

Dzięki za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój ma 63 cm i 28 kg, a mimo to wydaje się gruby. Ma budowę po tacie (burdy de la crique du flojule) – jest szeroki w łapach, przez co wydaje się niski i taki „zbity”. Wszystko zależy po prostu od budowy konkretnego psa.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

W sumie Haïko ma półtora roku, ma jakieś 63 cm i waży 33 kg, więc jest raczej szczupły. =)

Loow, nie da się tego tak ocenić. Gdybym Ci napisała, że mając 21 lat ważę 60 kg, to wiedziałabyś, czy jestem za gruba, czy za chuda? Xd

Musimy znać jego wzrost, żeby to wiedzieć.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Moja sunia malinois, którą pieszczotliwie nazwałam Iska, a po domowemu Bibue, 12 lutego 2014 roku skończyła 9 miesięcy i ważyła 20,3 kg. Co o tym sądzicie?? Dodam tylko, że mój weterynarz stwierdził, że jest odrobinę za grubiutka.
    Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 59

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post