Wywraca swoje miski
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Moja robiła to samo, jak była szczeniakiem, i nadal jej się to zdarza od czasu do czasu, ale bardzo rzadko, kiedy miska jest już prawie pusta. Potem w tym brodzi albo kładzie się w kałuży – myślę, że to też dla niej sposób na ochłodę.
Zdecydowałam się na miskę turystyczną kupioną na Amazonie. Ma taką specjalną nakładkę na górze, którą pies musi lekko docisnąć pyszczkiem, żeby woda podeszła do góry (w tej części są otwory, przez które przepływa woda). Dzięki temu nie może już wywrócić miski (nawet jeśli spróbuje, to wszystko zostaje na miejscu!), a dodatkowo psiaki, które piją bardzo łapczywie, mniej przy tym chlapią.
U nas jest teraz pora sucha, więc nie ma problemu z upałami, a mała przestała już wywracać tę miskę z wodą.
Zanaya,
zamówiłam to już w sklepie zoologicznym, ale będzie dostępne dopiero we wrześniu (mieszkam w Kongo, stąd trudności z dostępem do niektórych akcesoriów). Jednak patrząc na zdjęcie, szczerze wątpię, żeby prędzej czy później go nie przewróciła – to bardzo rozrywkowy maliniak, który kompletnie niczego się nie boi.
Cześć,
Moja robiła dokładnie to samo, gdy była szczeniakiem, i nadal zdarza jej się to od czasu do czasu, choć bardzo rzadko – zazwyczaj wtedy, gdy miska jest prawie pusta. Potem w tym brodzi albo kładzie się w kałuży; myślę, że to dla niej też sposób na ochłodzenie się.
Zdecydowałam się na miskę turystyczną kupioną na Amazonie. Ma ona na górze taką nakładkę, którą pies musi lekko nacisnąć pyszczkiem, żeby woda podeszła do góry (są tam otwory, przez które przepływa woda). Teraz już nie może jej wywrócić (nawet jeśli spróbuje, to podstawa trzyma się na miejscu!), a poza tym to świetne rozwiązanie dla psów, które piją bardzo łapczywie, bo dzięki temu mniej chlapią dookoła.
No więc tak, najlepiej zdecydować się na stojak na podwyższeniu, bo ma od razu mocowania na miski, co zapobiega robieniu bałaganu przez psa. No i po raz kolejny – to naprawdę super sprawa, bo pies nie musi się tak schylać i nic go nie boli :)
Cześć,
Przede wszystkim nie karzemy psa, to nie ma sensu, bo on i tak nie zrozumie :)
Jakiej miski używasz?
Najlepiej sprawdzają się te na podwyższeniu, żeby psiak nie musiał się za bardzo schylać. Wybierz taką, jaką pokazuję na zdjęciu – dzięki temu skończą się problemy z wywracaniem miski i Twoja sunia będzie zadowolona :)
Dla niej to po prostu zabawa, mój owczarek zrobił mi to samo, kiedy byliśmy na wakacjach ^^

8 komentarzy na temat 8