Mieszanka beaucerona z owczarkiem niemieckim

C
Clovia Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry, piszę do Was, ponieważ rozważam adopcję suczki – mieszanki beaucerona z owczarkiem niemieckim. Zastanawiam się, jakiego charakteru i zachowania można się spodziewać po takim połączeniu tych dwóch ras.

Chętnie poznam Wasze opinie i zapraszam do dyskusji 😃

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wiadomo, że są takie psy, których lepiej nie zostawiać w mieszkaniu, żeby się nie zanudziły na śmierć, lol

Ten, który mieszka najbliżej mnie, moim zdaniem oszczędza swojemu właścicielowi pracy za dwóch pomocników w gospodarstwie. Ma pod opieką wielkie stado, a ta mała droga, która przecina posiadłość na pół, jest całkiem ruchliwa, ale on zawsze zachowuje stoicki spokój. Wita też ludzi, którzy zatrzymują się, żeby kupić bio mleko prosto od rolnika. Podejrzewam, że za pierwszym razem robi piorunujące wrażenie, ale ludzie szybko widzą, że to oaza spokoju

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ale masz szczęście! Ja spotkałem trzech – jeden myślał, że jest koniem, drugi chciał mnie po prostu zjeść, a ostatni, jak tylko zaczynał się bawić, to dostawał kompletnej szajby i gryzł wszystko, co się ruszało (nie wiem, czy to była jeszcze zabawa, czy nie). To pewnie zależy od konkretnego psa, właściciela i miejsca...

Przetłumaczony francuski
    Docline
    Docline Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ja u siebie spotykam same absolutnie niesamowite beaucerony, ale mieszkam na wsi i to zawsze są psy pracujące – zawsze budzą mój ogromny podziw

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Szczerze mówiąc, uważam, że beaucerony nie są zbyt zrównoważonymi psami, a krzyżowanie owczarka niemieckiego z tak mało stabilnym psem to moim zdaniem niezbyt dobry pomysł. Choć przyznam, że nigdy nie widziałem takiej mieszanki na żywo.
    Przetłumaczony francuski
    foukya46
    Foukya46 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dobry wieczór, znalazłem dla Was wyczerpujący poradnik poświęcony mieszankom beaucerona z owczarkiem niemieckim. Znajdziecie w nim szczegółowe informacje o cechach charakterystycznych tych psów, ich temperamencie, potrzebach żywieniowych oraz zalecanych ćwiczeniach. Mam szczerą nadzieję, że ten przewodnik odpowie na wszystkie Wasze pytania dotyczące tej fascynującej rasy.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Prawdę mówiąc, nie wiem do końca, czy wdał się w owczarka niemieckiego, czy w beaucerona, bo nie znam zbyt dobrze tych ras. A z mieszańcami to zawsze trochę loteria – pies może wziąć więcej z jednej rasy albo mieć cechy obu. To był pies, który w głowie był totalnym dzieciakiem, taki trochę niedelikatny w zabawie...
    No właśnie, z mieszańcami to loteria. Miałam labradora skrzyżowanego ze staffikiem i choć był kochany, to z wiekiem jego zachowanie stało się nie do opanowania. To jest właśnie to, co sprawia, że boję się kolejny raz brać mieszańca.

Czytając wpisy na Wamiz, nie ma większego ryzyka z mieszańcami niż z psami rasowymi!!!

Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem, czy wdał się bardziej w owczarka niemieckiego, czy w beaucerona, bo nie znam zbyt dobrze tych dwóch ras. Poza tym przy mieszańcach to zawsze trochę loteria – pies może wdać się bardziej w jedną rasę albo w drugą, albo po prostu mieć w sobie miks obu. To był pies, który w głowie ciągle był dzieciakiem, bywał taki trochę niedelikatny w zabawie...

No tak, z mieszańcami to loteria. Miałem kiedyś miksa labradora z amstaffem i choć był kochany, to jego zachowanie stawało się nie do opanowania, mimo że pies był coraz starszy. To właśnie przez to boję się znów brać mieszańca.

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Szczerze mówiąc, nie do końca wiem, czy bardziej wdał się w owczarka niemieckiego, czy w beaucerona, bo nie znam zbyt dobrze tych ras. Zresztą u mieszańców to zawsze trochę loteria – psiak może wziąć więcej z jednej rasy albo mieć w sobie po trochu z obu. To był pies, który w głowie był jeszcze totalnym dzieciakiem, taki trochę niedelikatny w zabawie...
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Znałem jednego kilka lat temu – świetny stróż (niezbyt praktyczne w bloku), taki wesoły wariat, wysportowany, łagodny, skory do zabawy... w sumie jak prawie każdy pies ^^’ Dzięki za odpowiedź, ale to głównie to połączenie tych dwóch ras trochę mnie niepokoi pod kątem temperamentu. Mieszkamy w dużym mieszkaniu z ogromnym tarasem i dużym ogrodem, więc myślę, że powinno być w porządku 😊
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Znałem jednego kilka lat temu, świetny stróż (niezbyt praktyczne w bloku), taki radosny wariat, aktywny, kochany, skory do zabawy... powiedziałbym, że jak prawie każdy psiak ^^’

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 10

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post