Mój pies zjadł 8 kul tłuszczowych dla ptaków razem z plastikowymi siatkami

A
Asphodele Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Nie było mnie w domu zaledwie 20 minut dziś rano. Zostawiłam mojego miksa beaucerona na parterze w małym dwupokojowym mieszkaniu z łazienką.

Po powrocie odkryłam, co nabroił.

Wsunął 2 małe czekoladowe jajka wielkanocne i aż 8 KUL TŁUSZCZOWYCH DLA DZIKICH PTAKÓW razem z tymi plastikowymi SIATKAMI!

Chyba poczuł się ptakiem.

Od tego czasu wygląda na kompletnie oszołomionego! Czyżby ten lockdown zrobił z niego jakiegoś głuptasa?

Boję się, co będzie dalej. Dzwoniłam do kliniki weterynaryjnej, ale nikt nie odbierał. Mimo że zostawiłam wiadomość trzy godziny temu, nikt do mnie nie oddzwonił.

Dziś wieczorem i jutro rano nie dam mu nic do jedzenia, mam nadzieję, że to zwymiotuje.

Co jeszcze mogę zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

63 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • A
    Zgłoś

Co to właściwie jest ta karta iCad?

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Czasami właściciele nie dają znaku życia...

Ale dzięki karcie chipa (i danym w bazie) możesz sprawdzić na stronie, ile zmian właściciela zostało zgłoszonych... a także pobyty w schronisku, oczywiście od momentu, kiedy zwierzak był już zachipowany...

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Tak, widziałem, że pinczery średnie ważą około 20-25 kg. Max waży aż 40 kg i jest bardzo wysoki i długi.

Jego przeszłość to totalna zagadka.

Mimo moich konkretnych i powtarzających się pytań do osoby ze schroniska, która go przyjmowała – dopytywałem nawet po adopcji w mejlach – nie dowiedziałem się niczego poza tym, że pan, który go oddał (miał przy sobie jego książeczkę zdrowia, prowadzoną regularnie od urodzenia), przyjechał furgonetką. Podobno według schroniska i tego pana, pies mieszkał w ciężarówce razem z kotem.

Zawsze miałem pewne wątpliwości co do wersji schroniska. Tak skąpe informacje przy psie oddanym przez „właściciela, który miał go przez 4 lata”, są po prostu mało wiarygodne. Czy schronisko faktycznie przyjęłoby go bez zadawania właścicielowi żadnych pytań?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Woow, ale Max świetnie się prezentuje! Faktycznie bardziej przypomina beaucerona, jest taki bardziej krępy i mocniej zbudowany. Norkham waży tylko 22–23 kg. Znasz może historię tego słodziaka?
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Udało mi się wstawić zdjęcie

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

No tak, Norkam wygląda na stuprocentowego pinczera. Przejrzałem wczoraj w necie całą masę zdjęć tej rasy. Kilka lat temu znałem pana, który miał same dobermany – sprowadzał je aż ze Stanów.

Słuchajcie, a jak mogę tutaj wrzucić fotki Maxa?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To jest zdjęcie Norkhama:

a to zdjęcie pinczera średniego:

Widać u nich spore podobieństwo, jak w rodzinie!

Cieszę się, że Max w końcu wydalił tę ósmą siatkę!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie, chodziło mi o zdjęcia pinczerów, które są kropka w kropkę jak Norkham. Pokażę ci...
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Emla, tak, śmiech po szoku służy właśnie temu, żeby odreagować traumę.

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Gdzie znaleźliście zdjęcia Maxa w internecie? Możecie podesłać linka?

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 63

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post