Mój pies zjadł 8 kul tłuszczowych dla ptaków razem z plastikowymi siatkami

A
Asphodele Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Nie było mnie w domu zaledwie 20 minut dziś rano. Zostawiłam mojego miksa beaucerona na parterze w małym dwupokojowym mieszkaniu z łazienką.

Po powrocie odkryłam, co nabroił.

Wsunął 2 małe czekoladowe jajka wielkanocne i aż 8 KUL TŁUSZCZOWYCH DLA DZIKICH PTAKÓW razem z tymi plastikowymi SIATKAMI!

Chyba poczuł się ptakiem.

Od tego czasu wygląda na kompletnie oszołomionego! Czyżby ten lockdown zrobił z niego jakiegoś głuptasa?

Boję się, co będzie dalej. Dzwoniłam do kliniki weterynaryjnej, ale nikt nie odbierał. Mimo że zostawiłam wiadomość trzy godziny temu, nikt do mnie nie oddzwonił.

Dziś wieczorem i jutro rano nie dam mu nic do jedzenia, mam nadzieję, że to zwymiotuje.

Co jeszcze mogę zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

63 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Właśnie przejrzałam całą serię o Norkhamie na stronie. Tak, to faktycznie miks beaucerona. Ma 3 i pół roku, zgadza się? Jest przepiękny. Też adoptowany, tak jak Max.

To prawda, że z umaszczenia przypomina beaucerona, ale znalazłam w internecie jego wierną kopię: ta sama maść, ta sama postura, ten sam pyszczek...

Chodzi o pinczera niemieckiego średniego. Norkham to pies kreolski, więc pewnie ma w sobie sporo różnych genów. Ale „efekt końcowy” niesamowicie przypomina pinczera niemieckiego! 👌

Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Super.

Niby potem człowiek się z tego śmieje, ale w tamtej chwili... strachu nam napędziły te nasze kochane mordki... 😅

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Kamień spadł mi dzisiaj z serca, bo wczoraj wieczorem znalazłam ósmy kawałek siatki. Uff! Najgorsze już za nim i jest już bezpieczny.

Widać, że jego organizm był mocno obciążony, bo kupy były mniejsze (to normalne przy ograniczonych porcjach karmy), bardziej suche i podłużne, z dużą ilością trawy w środku. To pewnie jakiś stan zapalny układu pokarmowego sprawił, że próbował go sam zneutralizować, zajadając się trawą.

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Właśnie przejrzałem całą serię zdjęć Norkhama na stronie. Tak, to faktycznie miks beaucerona. Ma 3,5 roku, zgadza się? Jest przepiękny. Też adoptowany, tak jak Max.
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Norkham to jego imię? To beauceron czy może też jakiś miks beaucerona?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    O, ale Max to kuzyn mojego Norkhama! 😁
    Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Chyba najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że to pudełko jajek leżało na półce jeszcze od Wielkanocy 2019 roku.

Kupiłam je wtedy specjalnie, żeby wykorzystać je do zdjęcia Maxa. To miało być takie zabawne ujęcie na Wielkanoc. Ta fotka wyszła w punkt! Zaczynam wierzyć, że mój pies naprawdę umie czytać!

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Pilnuj tylko, żeby nie zaczął robić ćwir ćwir 😁 hihi
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Trzeba nakarmić Maxa! Żartuję...

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Och, co za różnica, gdybym wróciła później, 8 kulek czy 10, co to za różnica!

I 2 czy 6 czekoladowych jajeczek, to też bez znaczenia!

Max waży 40 kg.

Ale... ciekawe, co on by jeszcze wymyślił na deser...

🥱👏

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 63

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post