Mój pies zjadł 8 kul tłuszczowych dla ptaków razem z plastikowymi siatkami

A
Asphodele Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Nie było mnie w domu zaledwie 20 minut dziś rano. Zostawiłam mojego miksa beaucerona na parterze w małym dwupokojowym mieszkaniu z łazienką.

Po powrocie odkryłam, co nabroił.

Wsunął 2 małe czekoladowe jajka wielkanocne i aż 8 KUL TŁUSZCZOWYCH DLA DZIKICH PTAKÓW razem z tymi plastikowymi SIATKAMI!

Chyba poczuł się ptakiem.

Od tego czasu wygląda na kompletnie oszołomionego! Czyżby ten lockdown zrobił z niego jakiegoś głuptasa?

Boję się, co będzie dalej. Dzwoniłam do kliniki weterynaryjnej, ale nikt nie odbierał. Mimo że zostawiłam wiadomość trzy godziny temu, nikt do mnie nie oddzwonił.

Dziś wieczorem i jutro rano nie dam mu nic do jedzenia, mam nadzieję, że to zwymiotuje.

Co jeszcze mogę zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

63 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Y
    Yann-shadow Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może niepotrzebnie panikuję, ale biorąc pod uwagę to, co Państwa pies połknął i fakt, że sami piszecie, że źle się czuje... Czy nie byłoby jednak rozsądniej udać się pilnie do weterynarza jeszcze dziś wieczorem?

Nic dodać, nic ująć

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam to samo pytanie co Kikaah, bo wydaje mi się, że to jednak ważna kwestia.

Rozumiem strach przed błędną diagnozą, ale takie sytuacje to nie są przelewki i lepiej zasięgnąć opinii weterynarza, niż czekać na to, co będzie (a może stać się przecież najgorsze).

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzwoniłeś już pod numer dyżurnego weterynarza, żeby zapytać, czy to może poczekać do jutra, czy nie?

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Poczekam do jutra. Tak bardzo bym chciała, żeby to jego weterynarz się nim zajął. Jeśli klinika nie odbierze o 9:00, jadę tam prosto.

Po moich doświadczeniach z obecnym psem i moimi wcześniejszymi psiakami, nie potrafię już ufać. Było zbyt wiele błędnych diagnoz.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Może niepotrzebnie panikuję, ale biorąc pod uwagę to, co Twój pies połknął, i to, że sam piszesz, że źle się czuje... Czy nie byłoby jednak rozsądniej pojechać z nim pilnie do weterynarza jeszcze dzisiaj wieczorem?

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Nie wiem, czy to wskazane. Czytałem też, że wywoływanie wymiotów może spowodować mniej lub bardziej poważne powikłania.

Poczekam do jutra rana, wolałbym, żeby zwymiotował sam z siebie.

Przetłumaczony francuski
    Ratonlaveur
    Ratonlaveur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, kojarzę, że słona woda jest znana z tego, że wywołuje wymioty. Na pewno znajdziesz w internecie instrukcję, jak to zrobić.

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Nie od razu się zaniepokoiłam. Szukałam ich, myśląc, że może po prostu gdzieś je przeniósł. Trudno mi było od razu zareagować, bo to wszystko wydawało mi się takie nierealne. Skontaktowałam się z kilkoma znajomymi psiarzami, żeby się poradzić. Potem przetrząsnęłam wszystkie trzy pokoje, wciąż mając nadzieję, że znajdę te kulki, a przynajmniej chociaż kilka z nich. Dopiero o 16:00 zadzwoniłam do kliniki, w której przyjmuje nasz weterynarz. Potem czekałam na telefon zwrotny, byłam pewna, że oddzwonią. Ale nic. Nasz wet jest 40 km stąd.
    Przetłumaczony francuski
    Emla
    Emla Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mój zjadł pół kuli razem z siatką nie tak dawno temu.

Ta połówka została całkowicie przetrawiona, a siatka wyszła w nienaruszonym stanie na samym końcu drogi...

Ale to była tylko połowa kuli...

Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

I od 10:00 nie udało Ci się skontaktować ani pojechać do weterynarza?

Właśnie sprawdziłem – zadzwoń na pogotowie weterynaryjne, tam podadzą Ci namiary na weterynarza pełniącego dyżur blisko Ciebie.

Przetłumaczony francuski
  • 60 komentarzy na temat 63

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post