Mój pies zjadł 8 kul tłuszczowych dla ptaków razem z plastikowymi siatkami

A
Asphodele Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Nie było mnie w domu zaledwie 20 minut dziś rano. Zostawiłam mojego miksa beaucerona na parterze w małym dwupokojowym mieszkaniu z łazienką.

Po powrocie odkryłam, co nabroił.

Wsunął 2 małe czekoladowe jajka wielkanocne i aż 8 KUL TŁUSZCZOWYCH DLA DZIKICH PTAKÓW razem z tymi plastikowymi SIATKAMI!

Chyba poczuł się ptakiem.

Od tego czasu wygląda na kompletnie oszołomionego! Czyżby ten lockdown zrobił z niego jakiegoś głuptasa?

Boję się, co będzie dalej. Dzwoniłam do kliniki weterynaryjnej, ale nikt nie odbierał. Mimo że zostawiłam wiadomość trzy godziny temu, nikt do mnie nie oddzwonił.

Dziś wieczorem i jutro rano nie dam mu nic do jedzenia, mam nadzieję, że to zwymiotuje.

Co jeszcze mogę zrobić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

63 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • A
    Asphodele Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mnie też te dwa małe jajeczka nie martwią najbardziej, mimo że są pełne; mają 3,5 cm wysokości. Reakcja na czekoladę to kwestia indywidualna. Ale te kulki... mam nadzieję, że je zwymiotuje. Połknął je dzisiaj o 10 rano. Widzę, że źle się czuje. Bardzo mało się rusza, jest chory, co w tej sytuacji jest zrozumiałe. Jeśli ich nie zwymiotuje, boję się, że dojdzie do poważnej niedrożności jelit. Taka ilość, aż 8 kulek, może też zablokować inne narządy. Cholera jasna! Jeśli będę musiał dzwonić na ostry dyżur weterynaryjny, to pod jaki numer?
    Przetłumaczony francuski
    Kikaah
    Kikaah Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jeśli chodzi o te jajeczka wielkanocne, to aż tak bym się nie martwił (jeśli są małe, to nie powinno być problemu), ale te kule dla ptaków to już znacznie poważniejsza sprawa. Tłuszcz pewnie wywoła wymioty, ale siatki niekoniecznie muszą wyjść, a co gorsza – grozi mu niedrożność jelit. Skontaktowałbym się z dyżurem weterynaryjnym, żeby zapytać ich o zdanie.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Lacurieuse Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Na Twoim miejscu dzwoniłbym bezpośrednio do innych weterynarzy. Uważam, że ta sytuacja jest poważna i mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno. Dzwoń do innych weterynarzy, żeby umówić się na wizytę natychmiast.
    Przetłumaczony francuski
  • 63 komentarzy na temat 63

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post