Adopcja miksa malinois ze staffem
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, mam miksa malinois ze staffem. Wszystko u nas super, jest bardzo posłuszny i bardzo opiekuńczy.
W jakim jest wieku?
Zbyt opiekuńczy pies może być psem niebezpiecznym, jeśli cokolwiek się wydarzy i właściciel będzie potrzebował pomocy lub interwencji innych osób przy niektórych czynnościach...
Witam, mam mieszańca malinois ze staffikiem. Wszystko układa się bardzo dobrze, psiak jest bardzo posłuszny i bardzo opiekuńczy.
Tak, Hazelle, ale tutaj mówimy o mieszance wybuchowej! 👌
Jeśli chodzi o psy asystujące, dowiedziałem się, że ostatnio wyszkolono kilka psów kreolskich. Sam mam takiego i mogę Wam powiedzieć, że to niesamowicie kochane psiaki!
https://www.libertesansfrontiere.fr/actualite-1341-nos-creoles.html
Zgadzam się z tym, co napisali inni – też uważam, że ta mieszanka ras nie jest dla Ciebie. Poszukaj psa, który będzie mniej szalony i nie będzie wymagał aż tyle aktywności i wychodzenia...
Jasne, że pies może wnieść do Twojego życia mnóstwo dobrego. Daje takie spełnienie, że my, ludzie, często nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wielkim dobrodziejstwem jest czworonóg... ale nie ten konkretny typ psa, przykro mi.
Właściwie to pozytywny wpływ psa wydaje mi się oczywisty w każdej sytuacji, w tym również dla osób z paraliżem czy poruszających się na wózkach. 😌
Ale jeśli chodzi o Sébastiena, nie jestem przekonana, czy ten szczeniak nie będzie dla niego większym obciążeniem niż realną pomocą...
Mam jednak nadzieję, że ten maluch znajdzie kogoś, kto go uszczęśliwi, a Sébastien trafi na psie łapki idealnie pasujące do jego stylu życia, jeśli marzy o psie; niestety w tej sytuacji najrozsądniej będzie, jeśli ich drogi potoczą się oddzielnie... 😔
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=WIxW763F7x8]
Masz rację Lorna, nie przyszło mi to do głowy. Człowiek odruchowo myśli o psach przewodnikach dla niewidomych i nie kojarzy tego z wózkiem inwalidzkim, a przecież faktycznie może to być bardzo pozytywne...
Ale zgadzamy się co do tego, żeby odradzić akurat tego konkretnego psa...